У Львові визначили транспортний периметр біля стадіону та схему буферних зон

2 квітня 2012, 9:06   Прокоментуй! Друкувати Друкувати Поділитися новиною:

Мешканці міста повинні віднестися з розумінням до того, що у червні у Львові буде ускладнений рух транспорту, зазначає директор департаменту Євро-2012 Олег Засадний. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

За словами Олега Засадного, план мобільності у Львові скориговано на основі прогнозів УЄФА за результатами фінального жеребкування. Відтак розроблено концептуальну схему організації дорожнього руху, яка передбачає найкоротший шлях між окремими офіційними місцями у місті, а саме: аеропорт-центр міста, аеропорт-стадіон, центр міста-стадіон, маршрути руху сім’ї УЄФА та команд-учасниць-стадіон. Також визначили транспортний периметр навколо стадіону та розроблено схему буферних зон.

Маршрут «аеропорт-центр» обслуговуватимуть 12 тролейбусів та 9 автобусів. На маршруті «аеропорт-стадіон» будуть працювати 16 тролейбусів та 12 автобусів. Маршрут «центр-стадіон» – 13 тролейбусів та 43 автобуси.

Також у день матчу діятиме транспортний периметр. Під час чемпіонату Європи з футболу 2012 року у три дні матчів рух транспортних засобів буде цілодобово обмежений у 1,5 км зоні навколо стадіону. Транспортний периметр включатиме вул. Вернадського, Кільцеву дорогу, вул. Проектована-8 та вул. Проектовану-7.

Крім того, у день матчу з 14.00 і до 2.00 наступного дня буде закрита для проїзду (крім громадського транспорту та акредитованих транспортних засобів) вул.Стрийська на відрізку від перехрестя Стрийська-Наукова-Хуторівка до Кільцевої дороги.

Під час першого футбольного матчу на «Арені Львів» 9 червня передбачається, що вболівальники після матчу, в основному, рухатимуться зі стадіону в готелі та на вокзал громадським транспортом та пішки. На вокзал буде спрямовано більше 5 тисяч осіб, в готелі та хостели – більше 10 тис. осіб. Передбачається, що більше 13 тис. осіб скористається громадським транспортом в напрямку аеропорту.

Повернутися назад >>
Коментарів (Прокоментуй!)

Останні новини