Липень 2016 Архів

17:55

На міських автобусних маршрутах вже працює 5 нових машин виробництва «Електрон». Ще 5 нових автобусів виїде на початку серпня. Також осінню місто очікує отримати 7 нових низькопідлогових трамваїв. «Минулого тижня поповнився парк громадського транспорту – на лінії вийшли 5 нових автобусів «Електрон», ще 5 вийдуть на початку серпня. Восени серйозно оновиться трамвайний парк – «Електрон» випустить сім нових низькопідлогових трамваїв», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

17:53

У Львові триває активна ремонтна кампанія. Окрім ремонтів дорожнього полотна на магістральних вулицях, чимало робіт проводять на міжбудинкових дорогах. Цього року вже відновлено понад 40 дворів. Роботи продовжуються. Як розповів Андрій Садовий, міський голова Львова, вже облаштовано 12 громадських просторів. «Літо, традиційно, період активних ремонтних робіт в місті. З великих об’єктів в ремонті перебувають Мечникова, Стуса, Київська, Котляревського, Богданівська та Садова. Але багато робіт робиться і на менших, але не менш важливих ділянках. Вже кілька років поспіль ми велику увагу приділяємо тротуарам, внутрішнім дворам та міжквартальним дорогам. Ми намагаємось зробити все, аби більшість робіт закінчити ще в літній період. На сьогодні вже виконано майже половину ремонтів доріг та хідників. Зремонтували 41 двір і до кінця року зробимо ще 40 львівських дворів. Окремий акцент - на облаштування громадських просторів. Вже 12 таких об’єктів завершено, ще 16 зробимо цього року», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

15:32

ЛМКП «Львівводоканал» періодичну повірку водолічильників здійснює з використанням переносних повірочних установок або встановлюють лічильники з обмінного фонду підприємства. Такі нововведення дозволили суттєво зменшити незручності для споживачів та значно зекономити робочий час працівників підприємства, залучених у процес проведення повірки. «Раніше лічильник потрібно було знімати, доставити у лабораторію та знову монтувати, потім очікувати контролера, який встановлював пломбу. Однак, цього року затвердили нові тарифи, у які включили витрати на повірку лічильників. Відтак, у Львівводоканалі придбали чотири нові повірочні установки та запровадили обмінний фонд водолічильників. Зазвичай ми застосовуємо проливні установки для повірки лічильників у помешканнях з незадовільним станом внутрішньо-квартирної водопровідної системи. Наші фахівці оцінюють ситуацію, і якщо при демонтажі є загроза виникнення аварійної ситуації, що в свою чергу призведе до завдання матеріальних збитків власнику приміщення та співмешканцям будинку – тоді ми лічильник не знімаємо, а повіряємо на місці. Якщо ж до лічильника є доступ і труби в задовільному стані – тоді повірка здійснюється шляхом безкоштовної заміни лічильника на новий – повірений. Відомо, що лічильники води, як і будь-які інші прилади, що мають рухомі механізми, з часом зношуються, що впливає на точність їх показів. Щоб пересвідчитись, чи правильно лічильник «рахує кубометри», ми зобов’язані виконувати його повірку з періодичністю один раз на чотири роки. Повірка є обов’язковою процедурою, передбаченою чинним законодавством», - повідомив начальник відділу збуту послуг Роман Кулиняк. Водночас, у Львівводоканалі зазначають, що безоплатна повірка водолічильників виконується лише для споживачів багатоквартирних будинків. Споживачам (фізичним особам), які проживають у будинках, що перебувають у їх приватній власності, та споживачам – юридичним особам або фізичним особам-підприємцям повірка водолічильників проводиться на платній основі, оскільки у тариф на водопостачання та водовідведення для вказаних категорій споживачів витрати на проведення метрологічної повірки не включені. Наразі у помешканнях львів’ян встановлено понад 270 тисяч лічильників холодної води та близько 160 тисяч – гарячої.

15:30

Львівський регіональний центр з гідрометеорології інформує, що завтра, 30 липня, у Львові короткочасний дощ, місцями грози, вночі та вранці подекуди туман, видимістю 200 – 500 м. Вітер західний, вночі 5 – 10 м/с, вдень 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі 15 – 17о тепла, вдень 27 – 29о тепла. 31 липня синоптики обіцяють без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 12 – 17° тепла, вдень 28 – 33° тепла. 1 серпня очікуються вночі місцями, вдень по всій території короткочасні дощі, грози. Вітер південно-західний з переходом на північно-західний 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 14 – 19° тепла, вдень 25 – 30° тепла. 2 – 3 серпня синоптики прогнозують короткочасні грозові дощі. Температура повітря вночі 13 – 18° тепла вдень 23 – 28° тепла. 4, 7 – 8 серпня місцями короткочасні грозові дощі, лише 5 – 6 серпня без опадів.

14:42

За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», з понеділка на вул. Погулянка розпочнуть роботи з заміни частини аварійного водопроводу. «На вул. Погулянка - пошкодження водопроводу поблизу колишнього винзаводу. Сьогодні аварійна бригада працює, довелося зупинити подачу води у мікрорайон. Однак, у результаті обстеження, виявилося, що ділянка трубопроводу у зазначеному місці перебуває у вкрай аварійному стані і підлягає лише тимчасовому ремонту. Відтак, Львівводоканал закуповує усі матеріали для заміни трубопроводу і з понеділка приступаємо до заміни приблизно 100 погонних метрів водопроводу», - розповіли у ЛМКП «Львівводоканал». Також сьогодні ремонтні бригади ЛМКП «Львівводоканал» працюють на вул. Садівничій, 27 – там пошкоджено плиту перекриття на водопровідному колодязі. «До кінця дня пошкодження ліквідують», - запевнили в комунальному підприємстві.

14:41

Як повідомив директор ЛКП «Збиранка» Володимир Занік, на сміттєзвалищі в Грибовичах працюють 3 екіпажі пожежників. Відкритого полум’я нема, але спостерігається сильний дим. Територія загоряння становить орієнтовно 10 м кв. «Працює три екіпажі пожежників, ми також дали свою техніку. Відкритого полум’я нема, але є сильний дим. Повідомлення про загоряння ми отримали орієнтовно о 11.00 год. Зараз територія загоряння становить орієнтовно 10 м кв. Важко працювати, бо загоряння на місці, де був зсув. Зараз диму стало менше, загоряння локалізували, пожежники продовжують працювати», - повідомив Володимир Занік.

13:04

Як повідомили у службі приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», у зв’язку із малою заселеністю з 5 серпня відміняється курсування регіонального потяга №704/703 сполученням Львів – Івано-Франківськ – Львів, який курсував складом дизель-поїзда ДПКр-2 виробництва Крюківського вагонобудівного заводу. За даними фахівців, від початку 2016 року потяг здійснив 82 рейси, у яких для пасажирів запропонували 46 тис 904 місця, однак за цей період реалізували тільки 7 тис 68 місць. Відтак, середня населеність потяга складає лише 15%. Доходи склали 883,4 тис. гривень, водночас витрати на організацію його курсування становлять 1 млн 19,4 тис. грн. Відтак, Львівська магістраль вивчає питання щодо призначення курсування потяга ДПКр-2 на іншому маршруті. Нагадаємо, Львівська залізниця призначила курсування регіонального потягу № 704/703 сполученням Львів – Івано-Франківськ – Львів із 13 грудня 2015 року. Поїзд курсував три дні на тиждень: по п’ятницях, суботах та неділях та долав відстань між кінцевими станціями за 1 год 45 хв. Додамо, з 5 жовтня, тим же складом дизель-потяга ДПКр-2 курсує потяг №701/702 сполученням Львів – Чернівці. Зі станції Львів потяг курсує щоденно, окрім середи, із Чернівців – кожного дня, окрім четверга. Відстань між кінцевими пунктами призначення поїзд долає за 3 год 30 хв.

11:45

У зв'язку з аварійною ситуацією на вул. Погулянка (поблизу колишнього винзаводу), сьогодні, 29 липня, з 10.00 до 18.00 припинено подачу води в Личаківський район, обмежений вулицями Погулянка, Вахнянина, Коциловського, Олеся, Албанська, Родини Крушельницьких, Холодного, Керчинська, Теліги, Грицая, Слободівни, Панчишина, Ольжича. У зв'язку з аварійною ситуацією на вул. Буйка, 21, сьогодні, 29 липня, з 08.30 до 12.00 припинено подачу води в Сихівський район, обмежений вулицями Тернопільська, Енергетична, Карманського, Панаса Мирного, Ярославенка, Героїв Крут, Буйка, Козельницька, Сумська, Стуса, Мишуги, Кибальчича, Угорська, Франка. ЛМКП «Львівводоканал» просить вибачити за тимчасові незручності, викликані потребою виконання аварійно-відновлювальних робіт.

11:42

В дні, коли в Польщі проходить Міжнародна зустріч молоді за участю Папи Франциска, у Львові зорганізують фан-зону для молоді, з усієї України, котра не змогла поїхати у Краків. Молитовна зустріч під назвою «Краків у Львові» пройде 30-31 липня у сквері поруч із костелом св. Антонія (вул. Личаківська, 49А). Очікується, що у зустрічі візьме участь молодь Римо і Греко-Католицького обрядів, також запрошуються усі охочі львів’яни та гості нашого міста. На території скверу та прихрамової території буде споруджено ціле фан-містечко зі сценою та екранами, на яких транслюватимуть проповіді Папи Франциска, проходитимуть Служби та виставлення пресвятих Дарів. Учасники заходу слідкуватимуть за подіями, які проходять у Кракові, спілкуватимуться у телемості із молоддю, що в цей час перебуває у Польщі та по всій Україні. А також в рамках релігійного заходу пройдуть навчання у форматі конференцій, обмін свідоцтвами, інтеграційні забави та святковий концерт від католицького гурту «SANTO». Почесний гість зустрічі - представник Папи Франциска в Україні, Апостольський Нунцій – Архієпископ КЛАУДІО ҐУДЖЕРОТТІ. Він очолить євхаристію, проголосить урочисту проповідь та молитву в нічній адорації і протягом зустрічі. З словами ідейного натхненника молитовної зустрічі о. Мар’яна Мельничука: «Увесь час протягом зустрічі будуть присутні мощі мучеників з Перу блаженних Міхала Томашка і Збігнєва Стшалковського, Францисканців заступників від тероризму! Також буде виставлена чудотворна Ікона Ісуса Милосердного, яка пелегринує по Львівській єпархії в цьому році. Буде можливість сповіді, зустріч в групах молоді під час котрих приблизимо дві теми, милосердя і пробачення людям».

11:40

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, 28 липня, о 16:00 год невідома особа з мобільного телефону на телефон Луцького оператора служби «102» обліково-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління національної поліції у Волинській області повідомила про замінування будівлі Львівського Апеляційного суду (пл. Соборна, 7, Личаківський район). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висували. На місці події працювали основні підрозділи сил ЦЗ міста і області згідно з «Планом дій …» у складі 44 осіб та 13 одиниць техніки. Місце події було огороджено, виставлено охорону та припинено доступ сторонніх осіб. Працівники Личаківського районного відділу міліції, спеціалісти вибухово-технічного відділу науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при ГУ НП України у Львівській області разом з кінологом провели обстеження будівлі суду та прилеглої території (на час обстеження з приміщень будівлі було виведено 130 осіб, з них 90 працівників суду та 40 відвідувачів). О 18:35 год пошукові роботи завершили. Вибухового пристрою не виявили. Встановлюють особу, яка надала неправдиве повідомлення про замінування.

20:58

До початку навчального року у Львові взялися ремонтувати шкільні майданчики. Один з них, що знаходиться у початковій школі «Джерельце», вже повністю відновили. І від початку осені 370 дітей, які навчаються в цій школі, зможуть випробувати сучасне футбольне поле. На капітальний ремонт спортивного майданчика з бюджету міста виділили 525 тис. грн. «До цього часу діти грали футбол на піску. Ми привозили і насипали пісок і каміння, тому весь бруд, який був на майданчику, діти заносили у школу. А зараз тут вже є цивілізований, гарний, охайний майданчик», – розповіла директор ЛСЗШ «Джерельце» Світлана Мазур. Крім цього, початкова школа є учасником проекту «Сучасні інтерактивні класи». Тому в Ратуші вже придбали 15 планшетів «Розумники» для навчального закладу. Такий експеримент проводять разом з компанією Microsoft, яка надасть школі «Джерельце» ще 17 таких планшетів. Для них комп'ютерна компанія повністю розробила програмне забезпечення для учнів 1-4 класів. «В цьому році орієнтовно 160 млн грн буде інвестовано в заклади освіти, але це не тільки кошти на ремонти, більша частина грошей піде на обладнання, зокрема на планшети та мультимедійні дошки. Взагалі в цьому році кожна школа отримає дуже якісний комп'ютерний клас, і мінімум 20 мультимедійних дощок розподілимо між львівськими шкільними закладами», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, в липні проводять ремонтні роботи у 50 школах міста, там не тільки облаштовують ігрові майданчики, а й міняють вікна, систему опалення та санвузли. А от облаштування нових мультимедійних спортивних майданчиків вже завершують у школах №8, 37 і 95.

20:55

Понад 27 тис. м кв. ямковості дорожники усунули минулого тижня на дорогах Львівщини.  Підрядними організаціями в період 16 – 22 липня поточного року ліквідовано 27 203 м2 аварійної ямковості, використано 2486 т гарячої асфальтобетонної суміші, 559,8 м3 щебеневих матеріалів, встановлено або замінено 93 шт. дорожніх знаки. Роботи виконують як традиційними методами так і з застосуванням мадпадчерів (струменево-ін’єкційним методом). Нагадуємо, з початку поточного року ліквідовано 387 556 м2 аварійної ямковості на автомобільних дорогах загального користування Львівської області. Щоденно до виконання робіт в цей період максимально залучають усі дорожні бригади та лінійних працівників. Роботи з поточного експлуатаційного утримання автомобільних доріг виконуються як на автомобільних дорогах державного значення так і на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення за кошти за експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування та обласного бюджету Львівської області.

18:25

У цьому році для школи «Джерельце» за кошти міського бюджету в рамках реалізації проекту «Сучасні інтерактивні класи» придбано 15 планшетів «Розумники». Вартість склала 196 тис. грн. Ще 17 планшетів придбано за кошти Mіcrosoft та 2 – за кошти батьків. «У школу «Джерельце» закуплено дитячі планшети – це проект Mіcrosoft «Розумники». За кошти бюджету – це є 40% фінансування - закуплено 15 планшетів, за кошти Mіcrosoft до кінця серпня надійде ще 17 планшетів і 2 планшети - за кошти батьків. Це такий спільний проект Mіcrosoft, влади і шкільної громади. Mіcrosoft розробив повністю програмне забезпечення для першого і для другого класів, залишилися треті і четверті класи, для яких програми мають завершити до кінця місяця. Там є повністю усі матеріали. Дитина може онлайн працювати, вирішувати математичні задачі, працювати на уроках англійської мови, на уроках української мови, читання та інших предметів», - зазначила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР. «В цьому році реалізовано такий проект. 40% фінансувало місто, 60% - компанія Mіcrosoft, окрім того, відбудеться ще навчання для вчителів, як працюватимуть з цією платформою, оскільки це є вперше у місті Львові. Навчання для вчителів буде проведено у серпні для того, щоб з вересня вони могли до використовувати ці інтерактивні планшети»,- додала Зоряна Довганик. В серпні буде здійснено поставку 17 планшетів «Розумники» за кошти компанії Mіcrosoft на суму 294 тис. грн. та 2 планшети за кошти батьків на суму 25 тис. грн., що надасть можливість учням школи в режимі онлайн отримувати оперативну інформацію та долучатись до участі та презентацій проектів, обмінюватись інформацією з учнями інших міст не тільки України, але й інших країн.

18:24

Львівський регіональний центр з гідрометеорології інформує, що завтра, 29 липня, у Львові грози, місцями сильні зливи, вдень під час гроз подекуди шквали 15 – 20 м/с, град. Температура повітря вночі 16 – 18° тепла, вдень 26 – 28° тепла. 30 липня очікується без істотних опадів. Вітер західний, вночі 3 – 8 м/с, вдень 9 – 14 м/с. Температура повітря вночі 13 – 18° тепла, вдень 24 – 29° тепла. 31 липня синоптики обіцяють теж без істотних опадів. Вночі та вранці в гірських районах туман. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря вночі 11 – 16° тепла, вдень 27 – 32° тепла. 1 – 2 серпня синоптики прогнозують короткочасні грозові дощі. Температура повітря 1 серпня вночі 15 – 20° тепла, вдень 25 – 30° тепла, 2 серпня вночі 13 – 18° тепла, вдень 23 – 28° тепла.  

18:22

У межах відзначення Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, сьогодні, 28 липня, біля пам’ятника Т.Г. Шевченку (пр. Свободи) відбулась акція «Гепатит С: вимагаємо ефективного лікування!», яку провели, аби пояснити небезпеку захворювання і нагальну проблему щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С. Таку акцію проводять уже шостий рік поспіль. Зокрема, у мобільній амбулаторії БФ «Салюс» (Іveco АА 5396 ОР) безоплатно тестували за допомогою експрес-тестів. Таких тестів виділили 160. Після виявлення позитивного результату, медичний працівник консультував щодо діагностики і лікування гепатиту С, розповідав маршрутизацію пацієнта, можливість отримувати кошти за рахунок державної програми. Як розповіла Леся Королюк, лікар-інфекціоніст першої клінічної лікарні ім. Князя Лева, головний позаштатний спеціаліст управління охорони здоров’я ЛМР з інфекційних захворювань, основні способи зараження гепатитом В і С – через кров, і ризик підстерігає нас будь-де, бо по-суті, інфікуватися можна невидимою краплею крові. Також інфікуватися можна від матері до дитини, а також – статевим шляхом. У Львові на обліку перебуває 569 хворих на гепатит С, з них потребує терапії 250 осіб, негайної терапії –117осіб. За статистикою, приблизно 10% населення України інфіковані гепатитом С, однак люди часто про це не знають, оскільки немає видимих ознак захворювання. А от супутніми ознаками захворювання можуть бути алергічні висипання, загальна втома, проблеми шлунково-кишкового тракту тощо. Тому, як наголосила Леся Королюк, люди самі мають свідомо ставитись до свого здоров’я, прийти у кабінет інфекціоніста, до сімейного лікаря і обстежитись, проконсультуватись. Як зазначають організатори, лише 10% хворих гепатитом С, які потребують термінового лікування, можуть отримати його за державні кошти. За офіційними даними, на диспансерному обліку в Україні перебуває 73 тис. хворих на вірусний гепатит С, з них не менше 40 тис. потребують термінового лікування. За оцінками ВООЗ, понад 5% людей в Україні інфіковані ВГС, а це понад 2 мільйони громадян. Станом на жовтень 2015 р. у Львівській області на диспансерному спостереженні з діагнозом «Хронічний вірусний гепатит «С»» перебувало 1146 пацієнтів, з них потребувало лікування 560 хворих. Запланованих на закупівлю за державний кошт 6,1 тис флаконів новітнього препарату Софосбувір може вистачити на 2 000 стандартних курсів лікування. Така кількість пацієнтів, які зможуть отримати лікування, аж ніяк не зможе зупинити епідемію в Україні. За найоптимістичнішими прогнозами, лише один із 20 хворих, які вже зараз за станом здоров’я негайно потребують лікування, зможе його отримати за державні кошти. Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради, наголосив на тому, що Державна цільова соціальна програма профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 р., затверджена Постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2013 р., є строковою та у цьому році завершує свою дію, а відтак, закінчиться можливість використання державних коштів на подолання епідемії. Держава повинна пам’ятати, що захист населення від інфекційних хвороб є одним із пріоритетних напрямів її діяльності. Як зауважила Ірина Сенюта, президент ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», на місцевому рівні розпочато процедуру відкритих торгів на закупівлю лікарських препаратів на виконання Рішення Львівської обласної ради від 16.02.2016 р. Закупівля препаратів має бути здійснена, аби пролікувати 22 особи, які хворі на гепатит С і підпадають під дію обласної програми. Ситуація з епідемією ВГС стає все загрозливішою і зрозуміло, що лише поєднання коштів державного і місцевого бюджетів зможуть сприяти лікуванню більшої кількості мешканців, зазначають організатори. Організаторами акції є ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ «Медицина і право» спільно з Управлінням охорони здоров’я Львівської міської ради, Департаментом охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, БФ «САЛЮС», Комісією з питань охорони здоров’я Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації з метою донесення до органів влади і ЗМІ нагальної проблеми щодо необхідності виділення бюджетних коштів на лікування вірусного гепатиту С (ВГС).

18:20

Відтепер субсидії призначають на підставі доходу за попередній календарний рік, а субсидія, яка призначається у I кварталі – на підставі доходу за перші три квартали попереднього календарного року. Субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального періоду, але не більше ніж на 12 місяців, повідомляють в управлінні соціального захисту ЛМР. Також, згідно з законодавством, з 1 травня 2016 року відділи соціального захисту проводять автоматичне призначення житлової субсидії на наступний термін. Зміни до Порядку надання житлових субсидій стосуються, насамперед, обрахування доходу громадян для призначення субсидії: – для працездатних осіб, які не працюють – дохід збільшено з одного розміру прожиткового мінімуму – до двох розмірів прожиткового мінімуму; – для фізичних осіб-підприємців (спрощена система оподаткування): 1)для платників єдиного податку першої групи дохід збільшено з одного розміру прожиткового мінімуму – до двох розмірів прожиткового мінімуму; 2) для платників єдиного податку другої групи дохід збільшено з двох розмірів прожиткового мінімуму – до трьох розмірів прожиткового мінімуму; 3) для платників єдиного податку третьої групи дохід збільшено з трьох розмірів прожиткового мінімуму – до чотирьох розмірів прожиткового мінімуму. – для студентів, які мають батьків, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) самі та навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах і не одержують стипендію, замість 0 доходу у розрахунок доходу включається дохід на рівні одного розміру прожиткового мінімуму. – особи, які здійснюють догляд за інвалідом 1 групи або особою, яка досягла 80-річного віку – дохід збільшено від фактичного розміру соціальних виплат до двох розмірів прожиткового мінімуму. Подаємо порівняльну таблицю про зміну частки плати окремих категорій громадян – одержувачів житлової субсидії у зв’язку зі змінами Порядку надання житлових субсидій. Частка плати за послуги (постанова Кабінету Міністрів України від 27 липня 1998 N 1156) визначається за такою формулою: Ро = Кд/Кг х Рг, де Ро - частка плати за послуги для домогосподарства (частка доходу), Кд - коефіцієнт доходу домогосподарства - відношення розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу до прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, встановленого на дату, з якої призначається субсидія; Кг - базовий коефіцієнт доходу для призначення субсидії – два прожиткових мінімуми на одну особу в розрахунку на місяць (Кг = 2); Рг - базова норма плати за житлово-комунальні послуги - 15 відсотків середньомісячного сукупного доходу домогосподарства (Рг = 15). Прожитковий мінімум на одну особу з 01.01.2015 – 1176 грн.; з 01.01.2016 – 1330 грн.; з 01.05.2016 – 1399 грн.; з 01.09.2016 – 1496 грн. Так, впродовж 2015 – п’яти місяців 2016 року до відділів соціального захисту ЛМР щодо надання житлової субсидії звернулось понад 180 тис. мешканців. Зокрема, кількість сімей, які отримували субсидії станом на 01.05.2016 – 103 721 сімей, тобто 41,7 %; станом на 01.06.2016 – субсидії отримують 85 757 сімей, тобто 34,5 %; станом на 01.07.2016 – 59 919 сімей, тобто 24,1 % сімей ( у Львові 248,5 тис. сімей) Тобто, кількість сімей-одержувачів житлової субсидії у червні цьогоріч зменшилася. І це обумовлено кількома факторами. Зокрема, такими: – завершення опалювального періоду (теплопостачання –08.04.2016; газопостачання – 30.04.2016); – змінами з 30.04.2016 до Порядку призначення житлових субсидій, у тому числі неможливість одночасного користування пільгою і субсидією (постанова Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319); – змінами з 30.04.2016 у нормах користування послугами газопостачання для населення (постанова Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319), зокрема: 1) за наявності газової плити та гарячого водопостачання з 6 куб. м до 4,4 куб м.; 2) за наявності газової плити в разі відсутності гарячого водопостачання та газового водонагрівача з 9 куб. м до 7,1 куб. м; 3) за наявності газової плити та газового водонагрівача з 18 куб. м до 14 куб. м; – верифікацією доходів громадян (перевірка достовірності поданої громадянами інформації - виявлено факти не подання мешканцями інформації, зокрема про: купівлю на суму понад 50 тис. грн. товарів, рухомого та/або нерухомого майна; оплата послуг, додаткові джерела доходів; неточність паспортних відомостей). Для отримання детальнішої інформації щодо призначення субсидії слід звертатись до районних відділів соціального захисту управління соціального захисту Львівської міської ради.

14:22

У львівських школах та садочках триває активна ремонтна кампанія та підготовка до нового навчального року. Як повідомили в управлінні освіти ЛМР, цього року планують відновити роботу 44 груп у садочках. Також тривають ремонти покрівель, заміна вікон на енергоощадні, ремонти санвузлів та харчоблоків, проводиться капітальний ремонт 8 недіючих басейнів. Загалом цього року з бюджету міста на ремонти у закладах освіти передбачено 160 млн 125 тис. грн. Також школи міста отримають комп’ютерні класи. Буде закуплено 20 мультимедійних дошок. Їх отримають ті школи, де є вчителі-переможці конкурсу «Кращий вчитель». Про це на брифінгу розповів міський голова Львова Андрій Садовий. «Цього року кожна школа отримає комп’ютерні класи. Також мінімум 20 мультимедійних дошок піде на наші школи, щоб вчителі навчились на них працювати, а коли навчаться, то можна буде закупляти для інших шкіл. Важливо, щоб ми мали якісні кабінети фізики, хімії, щоб діти отримували знання, використовуючи сучасну техніку, щоб навчання у Львові не відрізнялось по якості, ніж воно є в інших країнах світу, які ми ставимо собі за приклад. 20 шкіл отримають мультимедійні дошки. Конкретної розбивки ще нема. Ми будемо вибирати серед тих шкіл, де є вчителі-переможці, які торік отримали премію «Кращий вчитель», така була домовленість. Це була велика сума – по 25 тис. грн. Сто вчителів отримало таку премію. Кращі по напрямках ще отримають в цьому році мультимедійні дошки. Частина отримає цього року, частина – наступного. А комп’ютерні класи отримають всі нові, бо не можливо сьогодні якісно пізнавати світ, не користуючись новітнім обладнанням. 21 млн грн на комп’ютерні класи та мультимедійні дошки. У програмі «Львів 2020» чітко розписано, що всі школи повинні мати якісні спортивні поля, спортивні майданчики. Там, де були збудовані басейни, вони мають бути всі відремонтовані і мають працювати. Якісне обладнання та устаткування. Ми йдемо крок за кроком. Ми кожного року додаємо також кошти на спортивний інвентар, бо він зношується і постійно потребує оновлення», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова. «21 млн грн маємо на закупівлю сучасних кабінетів. Це загальна сума на комп’ютери та дошки. Робимо ще 4 спортивні майданчики – це школа №37, школа №8 на стадії завершення, і будівництво у школі №95 на вул. Кавалерідзе. Там буде цілий спортивний комплекс», - додала Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР. Цього року планується відновлення ДНЗ (та груп у ДНЗ). До кінця 2016 року заплановано відновити роботу 44 груп: ДНЗ №9 на вул. Рильського, 9, ДНЗ №168 на вул. Кульпарківська, 182, ДНЗ №42 на вул. Сміливих, 26, ДНЗ №17 на вул. Зубрівській, 9, СЗШ №23 на вул. Варшавській, 126, ДНЗ №95 на вул. Гайдамацькій, 2-а, СЗШ №38 на вул. Порічковій, 4а, ДНЗ №14 на вул. Новознесенській, 69. Проводиться капітальний ремонт пралень у ДНЗ на 11 об’єктах, з них у двох ДНЗ №92, 153 роботи завершені, у 9 закладах роботи будуть завершені до початку навчального року. Капітальний ремонт з заміною вікон відбувається на 25 об’єктах. Завершено ліквідацію підвальних котелень у трьох навчальних закладах СЗШ №57, 62, ДНЗ №95 та ремонт систем опалення у трьох закладах СЗШ №2, 21, Світанок. У зв’язку із незадовільним станом, відбувається ремонт покрівель у 19 навчальних закладах, з них у 2 роботи завершено. Одним із пріоритетів роботи управління є проведення ремонтних робіт 172 санвузлів у 50 навчальних закладах. З метою залучення дітей до уроків плавання, проводиться капітальний ремонт 8-ми недіючих басейнів. Для покращення спортивної інфраструктури шкіл, проводиться капітальний ремонт приміщень спортивних залів у 9 навчальних закладах та капітальний ремонт спортивних майданчиків у 4-х школах, з них у ССЗШ №8 та школі «Джерельце» роботи завершено. Окрім того, виготовляється ПКД на відновлення роботи 10-ти спортивних майданчиків. Проводиться капітальний ремонт приміщень 6-ти харчоблоків у школах і садках, з них у ДНЗ №31 роботи завершено. Станом на 26 липня виконано робіт у навчальних закладах на суму 42 млн грн.

11:19

Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, сьогодні зранку о 05:35 год на тел. 101 від таксиста надійшло повідомлення про загоряння на Грибовицькому сміттєзвалищі. Працівники ГУ ДСНС у Львівській області зафіксували загоряння на площі 150 м². До гасіння пожежі було залучено 30 осіб та 8 одиниць техніки (від ГУ ДСНС у Львівській області – 24 особи особового складу і 5 одиниць техніки). Пожежу ліквідували о 07.25 год. Причину пожежі встановлюють.

11:17

З 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. З понеділка старі перепустки синього кольору втратять чинність, натомість діятимуть нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту. Так, мешканці пішохідної зони матимуть перепустки зеленого кольору. Для в’їзду транспорту, що обслуговує мешканців та заклади, розміщені тут, видають перепустки жовтого кольору, а для спецтранспорту – червоного кольору. Як зазначив керівник «Муніципальної дружини» та радник міського голови з питань безпеки Юрій Діль, на сьогодні видано понад 100 нових перепусток. Загалом, до комунального підприємства надійшло близько 300 заявок на видачу перепусток. Левова частка з них - 250 – від львів’ян, які зареєстровані та проживають у пішохідній зоні міста. Нагадаємо, для мешканців заїзд у пішохідну зону упродовж цілої доби залишається безкоштовним, за умови отримання нової перепустки. Автомобілі доставки, які працюють у пішохідній зоні, безкоштовно можуть заїжджати з 6:00 до 8:00 год. Платний заїзд – з 8.00 до 11.00 год. Однак, попередньо слід оплати кошти на рахунок ЛКП «Муніципальна дружина» за обслуговування системи в’їзду/виїзду у пішохідну зону. Вартість місячної перепустки складатиме орієнтовно 140 грн. Для отримання перепустки нового зразка, потрібно звернутися за адресою: пл. Ринок, 1, перший поверх, каб. 1 (охорона).

9:24

Як проінформували у комунальному підприємстві «Львівводоканал», у зв’язку з ліквідацією аварії на каналізаційному колекторі на вулиці Сахарова, 78, на період проведення ремонтних робіт з 7 год ранку 28 липня буде повністю припинений рух транспорту на ділянці від вулиці Стрийська до вулиці Бойківська. Нагадаємо, що учора посеред вулиці Сахарова трапився провал дорожнього покриття. Комунальні служби працюють над з'ясуванням причини аварійної ситуації.

Наступна сторінка »
Останні новини