Березень 2015 Архів

18:22

Львівський регіональний центр з гідрометеорології попереджає, що завтра, 1 квітня, очікуються пориви західного вітру 17-22 м/с, шквал 25 м/с, гроза. Вночі та вранці на окремих ділянках доріг ожеледиця. Температура повітря вночі становитиме від 1º морозу до 1º тепла, вдень 5-7º тепла. 2 квітня: хмарна погода з проясненнями. Вночі невеликий мокрий сніг, вдень мокрий сніг та дощ. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер західний 9-14 м/с, пориви 17-22 м/с. Температура повітря вночі 1-6º морозу, вдень 2-7º тепла. 3 квітня: хмарна погода з проясненнями. Вночі місцями невеликий дощ, вдень по всій території мокрий сніг та дощ. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер західний 9-14 м/с, вранці та вдень пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі 1-6º морозу, вдень 2-7º тепла.

18:20

Центр студентського капеланства, спільно з Студентською Радою Львова, завтра, 1 квітня, організовує Студентську Хресну дорогу. Початок о 19.00 на площі перед пам’ятником Іванові Франку. Запрошуємо разом зі студентською молоддю Львова помолитись за мир і спокій у нашій державі.

18:06

Для задоволення попиту на пасажирські перевезення у період Великодніх свят залізниці України призначили додаткові потяги у найбільш популярних напрямках. На території Львівської магістралі додаткові потяги курсуватимуть до Ужгорода, Львова та Чернівців. Відтак, у період із 9 до 14 квітня призначено курсування додаткових потягів: • № 191/192 Київ – Львів, відправленням із Києва та зі Львова 10, 11 та 13 квітня; • № 207/207 Київ – Ужгород, відправленням з Києва 9 та 10 квітня, у зворотному напрямку – 10 та 13 квітня; • № 108/107 Одеса – Ужгород призначено на 9 квітня, зворотно – на 10 квітня; • № 136/135 Одеса-Чернівці, відправленням у рейс із Одеси 10 та 12 квітня, зворотно – 11 та 13 квітня; • № 225/225 Харків – Ужгород, відправленням із Харкова 9 квітня, та зворотно з Ужгорода до Полтави 13 квітня, через Полтаву, Миргород, Ромодан, Козятин, Вінницю, Жмеринку, Львів, Хмельницький та Мукачеве. Довідкову інформацію про розклад руху поїздів територією Львівської магістралі завжди можна дізнатися за телефонами у Львові (032) 226-20-68, 226-15-95. Телефон довідкового бюро приміського вокзалу станції Львів 226-10-06.

18:26

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, після періоду теплої та сухої погоди, починаючи з 28 березня, очікується зміна погодних умов: дощова, вітряна погода зі зниженням температури повітря. Синоптики прогнозують, що 28-29 березня будуть дощі. 28 березня: хмарно, часом дощ. Вітер північний 9-14м/с, поривчастий. Температура повітря вночі 6-8º тепла, вдень 9-11º тепла. 29 березня: хмарна погода, часом дощ. Вітер північний з переходом на південний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-6º тепла, вдень 5-10º тепла. 30 березня: хмарна погода. Короткочасні дощі, вдень місцями сильні зливи, грози, град. Вітер південно-західний 9-14 м/с, вранці та вдень пориви та шквали 17-22 м/с. 31 березня-1 квітня буде дощ та мокрий сніг, пориви західного вітру 15-20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься від 3º морозу до 2º тепла, вдень становитиме 2-7º тепла.

18:24

Як розповів головний інженер підрядної компанії «Онур» Олександр Добоні, на сьогодні на вул.Промисловій ще тривають демонтажні роботи, а вже від завтра ремонтники планують розпочати по відновленню каналізаційного колектора. «Вже демонтовано трамвайні рейки, зараз проводиться демонтаж існуючої щебеневої основи. А завтра розпочнемо роботи по каналізаційному колектору та по дощоприймальній системі. Колектор буде відремонтовано, а на окремих ділянках замінено на новий», - розповів Олександр Добоні. Нагадаємо, 12 березня на ремонт закрили частину вул.Промислової на ділянці від вул.Волинської до вул.Хмельницького. Далі на ремонт закриють і вул.Хмельницького на ділянці від вул.Донецької до вул.Гайдамацької, а згодом – і вул.Гайдамацьку. Протяжність всіх зазначених доріг складає близько 1,5 км. Буде виконано весь комплекс робіт: заміна інженерних мереж, трамвайних колій, дорожнього покриття, тротуарів, зовнішнього освітлення тощо. Вулицю ремонтують в рамках співпраці з ЄБРР щодо відновлення дорожньої інфраструктури вздовж трамвайних маршрутів №2 та №6. Нагадаємо, у зв’язку з ремонтними роботами трамваї №6 курсують за зміненим маршрутом по таких вулицях: Чернівецька – Городоцька – Б.Хмельницького – Замарстинівська – Торф’яна.

18:22

Як поінформували в управлінні інженерного господарства ЛМР, завтра, 28 березня, ЛМКП «Львівводоканал» ремонтуватиме пожежний гідрант на вул. Русових, 6. У зв’язку з цим, у суботу з 9:00 до 17:00 буде обмежено рух транспорту на вул. Русових,6. Через ремонтні роботи буде внесено зміни у рух трамвайного маршруту №1. Так, за інформацією головного інженера ЛКП «Львівелектротранс» Володимира Коваліва, трамваї маршруту №1 курсуватимуть із Залізничного вокзалу по вул. Бандери-Коперника-Дорошенка-Підвальній-Франка до вул. Мушака та у зворотному напрямку.

18:17

Як поінформував в.о. першого заступника міського голови Львова Віктор Пушкарьов, сьогодні у місті відновлюють опалювальний сезон. «У зв’язку з тим, що прогнозується похолодання, сьогодні відновлюємо опалювальний сезон. Уже запускають об’єкт теплопостачання, ввечері у квартирах львів’ян буде тепло», - сказав Віктор Пушкарьов. Нагадаємо, відповідно до розпорядження міського голови Львова, 25 березня, зважаючи на зростання температури повітря, з метою ефективного використання енергоносіїв та для економії коштів мешканців, у місті призупиняють опалювальний сезон.

18:09

Львів’ян та гостей міста запрошують долучитись до акції «Година землі». Завтра, 28 березня, о 20.30 у Львівській свічковій мануфактурі (пл. Музейна, 1) на одну годину вимкнуть електричні прилади, освітивши площу Музейну свічками, таким чином висловлюючи турботу про майбутнє планети. Крім того, наукові співробітники Астрономічної обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка Степан Апуневич та Ігор Підстригач здійснять незабутню «подорож» по зоряному небу. З 20.30 до 21.30 усіх, хто приєднається до акції «Година Землі» на терасі Львівської свічкової мануфактури, пригощатимуть запашним чаєм, а також запропонують поспостерігати за зорями та планетами у телескоп. «Під кінець березня добре видно Венеру, Юпітер та Місяць. Будемо сподіватись на хорошу погоду, щоб подивитися на ці небесні тіла у телескоп», - розповів Степан Апуневич. У разі якщо погода не сприятиме і буде велика хмарність, науковці обіцяють спроектувати зоряне небо у реальному часі за допомогою спеціальної програми. Тобто, в будь-якому випадку, зорі будуть. Організатори заходу закликають львів’ян віддати свій голос за планету Земля – вимкнувши світло лише на одну годину. Львівська Свічкова мануфактура запрошує всіх громадян приєднатися в суботу до акції «Година Землі». Зазначимо, Година Землі була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, і перетворилась на всесвітню екологічну ініціативу.

16:27

Як поінформувала голова Галицької районної адміністрації Ірина Іванчина, на сьогодні на вул. Курбаса тривають підготовчі роботи. «Ремонтувати вулицю розпочнуть орієнтовно через 2 тижні. З одного боку вулиця закрита, але поки що заїзд на вулицю не обмежений», - зазначила Ірина Іванчина. Нагадаємо, після закінчення робіт вулиця буде пішохідною зоною, тобто буде закрита для руху транспорту. «Плануємо, що роботи триватимуть орієнтовно один місяць. Ремонтники будуть перевіряти інженерні мережі і у разі необхідності проводити заміну. Старе асфальтне покриття замінять на штучну бруківку. Вулиця буде зроблена в одному рівні, тобто не буде дороги і тротуарів. Планується висадити дерева та влаштувати відпочинкові лавки», - розповів заступник голови Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля. Нагадаємо, 13 лютого цього року виконавчий комітет Львівської міської ради погодив створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса. Перед тим рішення про створення пішохідної зони в межах вул. Леся Курбаса прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху.

16:23

Сьогодні, 24 березня, у день народження Ігоря Білозіра, на Личаківському кладовищі відбулось покладання квітів до могили композитора. Вклонитись світлій пам’яті нашого земляка зібралися родина, друзі, представники влади, депутати та громадськість Львівщини. Зокрема, вшанувати композитора прийшли народна артистка України Оксана Білозір, син композитора Андрій Білозір, онука Анна-Марія, поет, заслужений діяч мистецтв України та близький товариш Богдан Стельмах, громадський діяч Петро Сікорський, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка Роман Лубківський, заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний. У своєму слові Юрій Підлісний зазначив, що “Ватра” і надалі палатиме та зігріватиме українців своїм полум'ям. Він також додав, що багато хто, ідучи сьогодні на передову, співає пісню Ігоря Білозіра “Рушимо”. “Всього лише 60 років - це зовсім мало, а для творчої людини - це навіть не початок. Ми мусимо бути вдячні кожному митцю, а сьогодні, зокрема, Ігорю Білозіру за те, що отримали чудовий подарунок, який Він прийняв від Бога і подарував нам, невмирущу пісню. Тож вклонімося Йому та подякуймо”, - сказав Юрій Підлісний. Окрім цього, під супровід капели «Дударик» біля могили митця отці провели чин панахиди. Також під час заходу діти з малої батьківщини композитора, Радехівщини, прочитали авторські вірші про Ігоря Білозіра. Нагадаємо, що 2015 рік на Львівщині оголошено роком народного артиста України, композитора, керівника «Ватри» Ігоря Білозіра.

16:21

З 1 травня 2015 року субсидії призначатимуть на підставі лише двох документів: заяви та декларації про прибутки. Обидва бланки мешканцям області надішлють енергопостачальні організації. Споживачам потрібно буде лише їх заповнити та у зручний для себе спосіб скерувати у відділи соціального захисту населення. При цьому субсидію призначатимуть на 12 місяців, а не опалювальний період як раніше. «Заповнити обидва документи буде нескладно, - розповідає заступник начальника департаменту соціального захисту населення Оксана Яковець. – Адже вони будуть максимально спрощеними. Єдиний нюанс – у декларацію потрібно буде внести прибутки усіх членів родини, які зареєстровані у помешканні. Йдеться про зарплату, пенсію, стипендію, надходження від оренди та інше. Якщо ж інформацію буде подано недостовірно, субсидію буде призначено, але з часом виявиться, що людина приховала прибутки, кошти доведеться повернути. Причому у подвійному розмірі». Звернутися за субсидіями відтепер зможе значно більше людей. Адже автоматично скасовуються всі обмеження щодо майнового стану людини. «Наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів, навіть той факт, що деякі члени родини не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку як безробітні, не стануть перешкодою для оформлення субсидії, - розповідає Оксана Яковець. – Лише у випадку дороговартісної покупки на суму понад 50 тис. грн., право на субсидію втрачається». Загалом у Львівській області зареєстровано трохи більше як 800 тисяч сімей. Станом на березень 60 тисяч родин є одержувачами житлових субсидій. Очікується, що ця цифра у травні зросте втричі.

16:10

31 березня о 21.00 на стадіоні «Арена Львів» відбудеться товариський матч національної збірної України з командою Латвії. Для комфорту вболівальників рух громадського транспорту, що курсує в напрямку до «Арени Львів», буде продовжено. На час проведення матчу графік роботи громадського транспорту (а саме: маршрутні таксі № 3А; 10; 25; 40 та тролейбуси № 3; 20; 25) буде продовжено до 01.00. Для комфорту мешканців та гостей міста, до стадіону будуть курсувати шатл-баси. Шатл-баси курсуватимуть з 19.00 до 21.00 з площі Є.Петрушевича та від к-т. ім. О.Довженка до Автовокзалу. Після завершення матчу з 23.00 до 1.00 автобусами можна буде дістатись від Автовокзалу до площі Є.Петрушевича та до к-т. ім. О.Довженка.

16:08

Як поінформував начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації, сьогодні на вул. Листопадового Чину ремонтники перемощують мозаїчне покриття, яке просіло на кількох ділянках. За його словами, сьогодні вночі заплановано зрізати верхній шар асфальту на перехресті вул. Крушельницької-Словацького, а завтра на цій ділянці дороги буде покладений новий шар асфальту. Також проводять поточний ремонт вул. Стрийської, Гвардійської, Нечуя-Левицького. Загалом, для проведення капітального та поточного ремонту доріг, тротуарів та дворів у Галицькому районі Львова у міському бюджеті передбачено 11 млн грн.

16:05

23 березня виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни у автобусну маршрутну мережу. Так, автобус №5А курсуватиме з м. Винники (кільцева дорога) до вул. Миколайчука (Комунальна міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги) без заїзду до Львівського обласного госпіталю інвалідів війни та репресованих. Водночас, маршрут автобусу №29 продовжено до м. Винники (вул. Івасюка) для забезпечення доїзду до госпіталю. За інформацією управління транспорту та зв’язку ЛМР, автобуси курсуватимуть за новими маршрутами після внесення змін в паспорти вказаних маршрутів.

16:04

За інформацією Шевченківської районної адміністрації, сьогодні заплановано закінчити поточний ремонт на вул. Шевченка. «Ремонтуємо ділянку дороги від залізничного переїзду в напрямку Рясне. Картовий ремонт виконує компанія «К-інвест», працює асфальтоукладчик. Площа відремонтованої ділянки дороги складатиме 1600 м.кв. Ремонтники працюватимуть сьогодні до пізнього вечора, аби закінчити роботи», - зазначив начальник відділу комунального господарства Шевченківської районної адміністрації Володимир Шульга. Також сьогодні поточні ремонти доріг проводять на вул. Орлика – Миколайчука, ремонтують в’їзд у Львів зі сторони Жовкви. Як додав Володимир Шульга, працівники ШРП «Шевченківського району» провели поточний ремонт вулиць Винниця та Омеляна Ковча. Заасфальтовано частину вул. Сорочинської, біля дитячого садка. Продовжують ремонтувати і хідники. Так, відновлюють тротуар на вул. Ю.Липи на ділянці від вул. Панча до дитячого садка, на вул. Панча та на вул. Золотій. У найближчих планах - ремонт тротуару на вул. Мазепи, 11А-13А, біля скверу на вул. Клепарівській, на ділянці від вул. Пстрака до вул. Золотої. також заплановано замостити бруківкою двір на вул. Мазепи, 15 – 23. Нагадаємо, для проведення капітального та поточного ремонту доріг, тротуарів та дворів у Шевченківському районі Львова у 2015 році у міському бюджеті передбачено 14 млн. грн. Так, у міському бюджеті передбачено 6 млн гривень на поточний і капітальний ремонт доріг, 5 млн грн – на ремонт тротуарів, а також 3 млн. грн. – на дворові території.

15:59

Відповідно до розпорядження міського голови Львова, завтра, 25 березня, зважаючи на зростання температури повітря, з метою ефективного використання енергоносіїв та для економії коштів мешканців, у місті призупиняють опалювальний сезон. «Львів впродовж останніх років практикує призупинення опалювального сезону, коли теплішає. У попередні опалювальні сезони ми по кілька разів призупиняли подачу опалення мешканцям, коли теплішало, та відновлювали подачу теплоносія, коли ставало холодніше. Також практикуємо подавати тепло відповідно до температурних режимів, тобто, вдень, коли температура повітря зростала, на кілька годин об’єкти теплопостачання зупиняли, і відновлювали вже в другій половині дня, ближче до вечора. Такі дії дозволяють мешканцям економити на платі за послуги з теплопостачання, а нам – на енергоносіях. В сьогоднішній ситуації це дуже актуально», - зазначив директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж. Відповідно до розпорядження, керівники теплопостачальних підприємств повинні проводити щоденний моніторинг температури зовнішнього повітря для відновлення опалення споживачам, відповідно до температурного графіка подачі теплоносія. Опалення закладів освіти, охорони здоров’я та культури здійснюватиметься на підставі звернень керівників закладів.

18:06

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету обговорили питання «Про скасування рішення виконавчого комітету від 10.03.2015 року №115». Йде мова про обмеження перевезення пільгових категорій громадян у міських автобусних маршрутах. Після обговорення за участю громадських організацій, мешканців міста, приватних підприємців, автотранспортних перевізників, тощо, прийнято рішення створити робочу групу для ширшого вивчення питання. Відтак, за тиждень робоча група має представити членам виконавчого комітету та громаді міста свої напрацювання та пропозиції. «В країні надзвичайно складна ситуація. Катастрофічно росте вартість палива, енергоносіїв. Ми принципово стоїмо на позиції, що тарифи мають бути максимально лояльними до мешканців міста Львова. З 1 червня у державі скасується поняття «пільговий проїзд». Це може подобатись, чи не подобатись, але таке рішення проголосоване – пільгового проїзду з 1 червня в Україні не буде. Щоб якимось чином вийти зі ситуації і відтермінувати процес підняття тарифів, було прийнято рішення виконавчого комітету про обмеження проїзду пільговиків у Львові з 10.00 до 16.00. Це дало можливість всім львів’янам далі мати ціну 3 грн на проїзд в автобусах. При цьому для електротранспорту з ціною 2 грн. ми залишили можливість, щоб пільговики їздили у будь-який час. Обмеження стосується тільки проїзду в автобусному транспорті у час-пік, коли велике навантаження. В п’ятницю у нас був дуже напружений день. Декілька громадських організацій прийшли у міську раду, в тому числі, вони були у моєму кабінеті. Правда, мене не було. Шкода. Вони прийшли з вимогою негайно це рішення скасувати. Керуюча справами Марта Литвинюк, щоб врегулювати ситуацію, обіцяла, що ми у понеділок проведемо виконавчий комітет, щоб публічно це питання розглянути. Ми отримали дуже сильні емоції від усіх перевізників міста, бо у них зникає доцільність працювати. Ми отримали заклики, що перевізники взагалі хочуть відмовитись від надання послуг, бо нема економічної доцільності. Коли ми встановлювали сьогоднішній тариф 3 грн., ціна палива у тарифі була закладена 11,70 грн., а зараз ціна палива – 22 грн. Але пенсії не збільшились. Ми отримали велику дискусію. Тому хочу, аби ми публічно, відкрито це питання проговорили. На сьогодні нам єдине, що потрібно – це тверда єдність, щоб нас не розхитували. Бо ворог не буде йти танками на Львів, ворог не буде кидати бомби, Львів будуть розщеплювати на різні сторони, нас будуть ділити. Ми усі хочемо, щоб у Львові була нормальна ситуація, щоб люди нормально жили. Тому ми повинні приймати компромісні рішення, які мають об’єднати громаду. У цьому має бути наша сила. Львів має показати приклад для усіх інших міст нашої держави. У Києві тариф підняли до 6 грн, у Харкові – до 5,5 грн. Ситуація надзвичайно складна. Люди бідні, грошей нема, з іншого боку, жодна заправка бензин безоплатно не видає. Треба шукати компроміс. Ми підсумували наш сьогоднішній день дебатів. Чи подобається мені рішення виконавчого комітету, яке обмежує права пільговиків? Не подобається. Чи хочу я, щоб ціни зростали? Не хочу. Чи подобається мені, коли несправні машини виїжджають на маршрути? Жодним чином. Що робити з ціною на паливо, яка зросла в два рази? Що робити, коли пенсії не зросли? І зарплата не зросла? Ситуація аномальна. Бо за останні багато років ми не мали такої ситуації, коли зарплата стоїть на місці, а ціни ростуть у сто-двісті разів на все. Як бути? Зупинити життя в місті? Зупинити перевезення? Це крик душі – це рішення виконавчого комітету. Хоча в Івано-Франківську побідне рішення вже працює близько 5 років. В 2011 році в цю сесійну залу був винесений проект рішення про електронний квиток у Львові. Ми би давно вже його мали, але депутати міської ради категорично відмовили у цьому рішенні. Ми прекрасно знаємо, що є не облікована готівка, що на базарі можна купити посвідчення. 5% часу витрачаю на роботу і 95% - на подолання труднощів, які створює власна держава. Така правда. Рік у державі говорять про децентралізацію, що більше повноважень дадуть містам. Поки віддали лише на папері, поки ми виживаємо. Хочу, щоб у цій складній ситуації ми знайшли компромісне рішення. Тим більше, з 1 червня пільгового проїзду не буде взагалі. Сьогодні дуже багато людей, які користуються такими пільгами. Є бажання усіх знайти вирішення ситуації. Пропоную створити робочу групу, куди ввійдуть представники від громадськості, від перевізників, від пенсіонерів, підприємців. Доручаю в.о. першого заступника міського голови Львова очолити цю робочу групу спільно з управлінням транспорту, з юридичним управлінням, щоб у максимально стислі терміни ми напрацювали варіант вирішення, враховуючи усі проблеми, які є, прийшли з єдиною позицією і її одностайно проголосували. Я ніколи не піду проти міста, проти людей. Але коли перевізники заявляють, що вони сходять з маршрутів, бо не можуть їздити, бо ціна виросла на паливо, половина автобусів – пільговики. Я їх розумію. Але я також розумію пільговиків. Робочій групі даємо обмежений час на роботу. Потім спільно зустрічаємось, заслуховуємо рішення комісії і одностайно проголосуємо. Робоча група має опрацювати весь комплекс питань – які озвучила громадськість щодо пільгового проїзду, які озвучили перевізники, а також різні верстви населення. Ми повинні працювати разом», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

17:56

У зв’язку із потеплінням, яке прогнозується найближчими днями, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка дав доручення призупинити подачу тепла. За його словами, таке рішення дасть можливість суттєво заощадити енергоресурси та кошти. «Ми обмежуємо подачу тепла на період потепління, - зазначив Олег Синютка. – У випадку погіршення погодних умов та зниження температури буде прийнято рішення відновити опалення». Варто зазначити, що моніторинг прогнозу погоди відповідні служби проводитимуть щоденно.

17:42

«Мені не байдуже» - під таким гаслом 21 березня відбулася волонтерська акція з впорядкування парку «Високий Замок» у Львові. Участь у прибиранні взяло близько 170 людей. «Напередодні великого дня Воскресіння Господнього ми зібрались тут, щоб дещо відремонтувати, виправити, відновити, зробити чистоту, тим самим висловити свою небайдужість до того, що відбувається у Львові, до людей, які живуть поруч. Якщо матимемо чисте серце, то будемо робити чистим і місто. А це додає надії», - зазначив директор Фестивалю надії Василь Герасимчук. На початку акції учасникам роздали знаряддя праці: рукавиці, смітникові пакети, інструменти. Усі волонтери поділились на кілька команд. Одна працювала над озелененням: перекопували клумби, громадили листя, обполювали квіти, підбілювали дерева. Інша команда робила усе, що стосується прибирання: збирали по схилах гори «Високий замок» сміття, велике гілля, здирали наліпки з пам’ятників. Третя ж команда займалась фарбуванням: ремонтували і фарбували лави, шліфували та заново фарбували поручні сходів, покрили вапном грот. «Спочатку планувалось також відновити камінь Яна Собеського. Але для цього потрібні особливі професійні засоби, тому нині тривають перемовини з фахівцями, які б могли це зробити у близькому майбутньому. Також серед запланованих проектів - хочемо встановити лаву примирення у Львові. Місце, де б мирились закохані, або відновляли стосунки люди, які посварилися», - поділився планами Іван Білик, голова молодіжного комітету Фестивалю надії. «Дуже добра погода для таких робіт. Чудово, що є стільки небайдужих молодих добровольців – прибрати, насадити квітники, зробити парк гарним для туристів та мешканців Львова», - вдячно висловилась майстер ДП «Високий замок» Тетяна Акулова. «Пофарбована лавочка – це надія на те, що є шанс все змінити, розпочати заново, вкласти якийсь мінімум від себе, щоб користь була для багатьох», - ділиться думками учасниця акції Тетяна Пінчук із церкви ЄХБ «Нові обрії». «Дуже люблю Львів і мені не байдуже, як він виглядає. І фарбуючи лавочки в яскраві кольори та насаджуючи квіти, я допомагаю моєму місту виглядати краще. Ми, прості мешканці, безкорисно працюємо тут. Можливо, це мотивуватиме інших людей цінувати і не руйнувати нашу працю», - щиро висловлюється львів’янин Андрій із церкви ХВЄ «Голгофа». «Мені не байдуже, тому разом з іншими прикладаю зусилля, щоб парк був чистим і красивим. Надія буде великою, якщо кожен практично зробить щось маленьке, але корисне», - стверджує Руслан Базерницький із церкви ХВЄ «Віфанія». «Після зими залишається багато побутових відходів, поламаних гіляк, які потребують впорядкування. Оскільки парк – досить відвідуване місце, де люди відпочивають, гуляють, споглядають Львів, то дуже добре, що у рамках підготовки до Фестивалю надії молодь навела тут лад», - повідомляє Назар Куровець, керівник кампанії «З нами місто розквітає». Нагадаємо, Фестиваль надії за участю Франкліна Ґрема відбудеться у Львові 20 червня о 17 год.

17:39

28-29 березня та 4-5 квітня у виставковому залі Музею народної архітектури та побуту відбудуться майстер-класи з писанкарства. «Виготовити великодній символ власноруч ви зможете у Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай), де упродовж 10-ти років перед Великоднем проходять майстер-класи з писанкарства. Навчання проводить народна майстриня Віра Манько та кращі писанкарки нашого міста. Під час майстер-класу ви зможете обрати для своєї писанки запропоновані Вам взірці, навчитеся писати писанки різними техніками, дізнатися про особливості писанок різних регіонів України», - розповідають організатори. Майстер-класи відбуватимуться 28-29 березня та 4-5 квітня у приміщенні Виставкового залу з 11 до 16 год. Час для написання однієї писанки – півтори години. Благодійний внесок за майстер-клас 20 грн. + вхідний квиток в музей (20 грн. – повний, 10 грн. - пільговий). Усі матеріали для написання писанок надаються.

Наступна сторінка »
Останні новини