Жовтень 2014 Архів

13:33

Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», 22 жовтня офіційно розпочався опалювальний сезон у Львові. В перший день опалювального сезону теплопостачання отримали 97% споживачів житлового фонду. «У нас на обслуговуванні є 1620 споживачів категорії населення. Станом на ранок, 23 жовтня, опалення подається до 97% споживачів – 1566 будинків», - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго. За словами ЛМКП «Львівтеплоенерго», входження в опалювальний сезон триває. Для нормалізації подачі опалення необхідно кілька днів, адже цей процес не відбувається миттєво, а потребує часу. Тому, не усі одночасно отримують тепло.

13:01

Вчора, 23 жовтня, сесія Львівської міської ради внесла зміни до ухвали №2549 від 18.07.2013 «Про порядок переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури м. Львова» у частині, що стосується видачі транспортних засобів, які забрав евакуатор. Відтак, відповідно до внесених змін, видачу транспортного засобу водію чи іншій уповноваженій особі здійснюватиме державне підприємство МВС України «Львів-Інформ-Ресурси» при умові представлення особою технічного паспорта на машину або іншого документа, який підтверджує право власності або право користування транспортним засобом та пред’явлення відповідної копії протоколу про адміністративне правопорушення, у зв’язку з вчиненням якого було прийнято рішення про евакуацію, а також дозвіл уповноваженої особи УДАІ МВС України у Львівській області про повернення автотранспорту. Власник евакуйованого автомобіля повинен буде пред’явити квитанцію про добровільну сплату відшкодування витрат за виконання робіт із примусового переміщення транспортних засобів ЛКП «Львівелектротранс» та квитанцію про сплату за надання послуг зі зберігання затриманого автомобіля на спеціальному майданчику.

12:57

У неділю відбудуться вибори до Верховної Ради України. У Львові вже стало традицією в такий відповідальний час спільно молитися за справедливе і чесне голосування. Тож у переддень виборів, 25 жовтня, о 15 год. біля пам’ятника Тарасу Шевченкові відбудеться екуменічний молебень за чесні вибори. «Час виборів спонукає нас до відповідальності та чесності. Ці чесноти нам дарує Господь. Тож потрібно разом просити в Бога, щоб просвітив наш розум і серце та наповнив мудрістю. Кожен християнин повинен бути гідним громадянином своєї країни, а спільна молитва допоможе виконати наш громадянський обов’язок сумлінно», - зазначає отець Павло Дроздяк, капелан Львівської міської ради. До участі запрошені духовенство та миряни усіх парафій міста.

12:55

Як інформують у комунальному підприємстві «Львівводоканал», від початку цього року у місті відновили 219 пожежних гідрантів, відповідно до погодженого графіку виконання робіт з ГУ ДСНС України у Львівській області. «На нашому балансі є 2594 гідранти. Перевірка справності пожежних гідрантів здійснюється разом з пожежними частинами двічі на рік - навесні й восени. Гідранти періодично виходять з ладу, особливо австрійські пристрої у середмісті Львова. На жаль, саме до земляних гідрантів найскладніше підібрати запчастини, а ремонт одного такого пристрою обходиться від 800 до 1500 гривень. Аби придбати повністю новий гідрант, необхідно майже 4000 гривень», - зазначають у ЛМКП «Львівводоканал». Відтак, цьогоріч комунальники витратили понад 178 тисяч гривень на закупівлю та ремонт пожежних гідрантів.

Останні новини