Жовтень 2014 Архів

22:39

За інформацією директора ЛК АТП-1 Михайла Сидоровича, з понеділка на міському маршруті №46 курсуватимуть нові автобуси марки «Еталон». Як зазначив Михайло Сидорович, на маршруті працюватиме 10 автобусів. Нагадаємо, ЛК АТП №1 закупило 18 нових автобусів марки «Еталон», бориспільського виробника. Їх вартість складає близько 7 млн. грн. Маршрут №46 пролягає з вул. Миколайчука на пр.Червоної Калини.

16:57

Як повідомив Львівський регіональний центр з гідрометеорології, на вихідних, 1-2 листопада, вночі та в першій половині дня буде туман, видимістю 200-500 м. Синоптики прогнозують вихідні без істотних опадів. Вітер північно-західний 3-8 м/с. Температура повітря вночі від 1° морозу до 1° тепла, вдень 9-11° тепла. 2 листопада: мінлива хмарність, без істотних опадів. Вночі та в першій половині дня місцями туман. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі від 3° морозу до 2° тепла; вдень 8-13° тепла. 3 листопада: мінлива хмарність, без опадів. Вітер південно-східний 5-10 м/с. Температура повітря вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 10-15° тепла.

16:53

1 листопада, у день 70-ї річниці від часу відходу у вічність слуги Божого митрополита Андрея Шептицького, в архикатедральному соборі Святого Юра спільною молитвою вшанують пам’ять цього великого подвижника віри. Нагадаємо, сьогодні увечері у каплиці Митрополичих палат та в соборі відбудуться молодіжні чування на прославу слуги Божого Андрея. Організовує чування молодіжна спільнота «Святоюрська молодь», спільно з Молодіжною комісією Львівської архиєпархії. Вшанування Андрея Шептицького продовжиться 1 листопада о 10 год. під час Архиєрейської Божественної Літургії, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Цього ж дня після обіду, о 16 год., відбудеться Академія-реквієм, присвячена митрополитові Андрею Шептицькому. Виконавці – солісти, хор та камерний оркестр Заслуженої капели України «Трембіта». Художнє слово – Ірина Швайківська, диригент – Вероніка Шніцар. Академію-реквієм організовує Львівська митрополія УГКЦ, Архикатедральний собор Святого Юра та Фундація «Андрей».

16:51

За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, 1 та 2 листопада на пр. Свободи на ділянці від вул. Городоцької до вул. Гнатюка проводитимуть поточний ремонт дороги. У зв’язку з цим, завтра з 07:00 і до 06:00 3 листопада рух транспорту на вказаний частині пр. Свободи буде закритий. «Є невелике просідання бруківки, будемо виправляти. Разом з тим, плануємо виконати роботи з влаштування окремої смуги для руху громадського транспорту», - зазначив начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Микола Захарків. «Оминати закриту ділянку дороги транспорт зможе по вул. Підвальній та по вул. Наливайка – Гнатюка – Університетській – Дорошенка. Йдеться про суботу, адже в неділю проспект Свободи закритий для руху транспорту», - зазначили у відділ капремонту управління інженерного господарства ЛМР. Львівська міська рада просить вибачити за тимчасові незручності, пов’язані з проведенням необхідних робіт.

14:43

Як поінформували в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР, зв’язку із збільшенням пасажиропотоків до міських кладовищ у поминальний день та з метою покращення доїзду громадян до поховань своїх близьких і родичів, 1 та 2 листопада на 11-му тролейбусному маршруті курсуватиме на дві транспортні одиниці більше. Нагадаємо, тролейбус № 11 курсує за маршрутом вул. Ш. Руставелі – Сихівське кладовище. «Також перевізнику, АТП-14630, скеровано листа з проханням продовжити 1-2 листопада автобусний маршрут №38 від тублікарні до Сихівського кладовища. На два автобуси більше курсуватиме на маршруті №1003, який їде з пл.св.Теодора до Збиранки, відтак, мешканцям буде зручніше доїхати до Голосківського кладовища. Буде посилена робота трамвайного маршруту №7, який курсує до Личаківського та Янівського кладовищ. За потреби, на цьому маршруті курсуватиме додатковий транспорт. Інформація про режим роботи транспортну на зазначених маршрутах буде розміщена в салонах тролейбусів та автобусів і на кінцевих зупинках тролейбусного маршруту №11 та зазначених автобусних маршрутів», - розповів заступник начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР Ігор Собенко.

14:40

1 листопада у м. Львові відбудуться урочисті заходи з нагоди 96-ї річниці утворення Західно-Української Народної Республіки. Офіційні заходи розпочнуться о 12 год. з покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському цвинтарі. Також відбудеться покладання квітів та запалення лампадок до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д.Вітовського, коменданта Січових Стрільців М.Галущинського, керівника і засновника “Пласту” О.Тисовського та воїна УГА С.Левицького. Окрім того, керівництво області та представники громадськості покладуть квіти до могили Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича та запалять лампадки на могилах воїнів, загиблих під час АТО. Також в рамках святкувань 1 листопада з 9 до 19 години на площі Ринок відбудеться “Театралізоване військово-історичне дійство “Проголошення ЗУНР” з відтворенням подій 1918 року (стрілецькі стійки біля входу в Ратушу, патрулювання військовими УСС центральної частини міста тощо). 2 листопада о 15 годині на площі Ринок відбудеться “Театралізоване військово-історичне дійство “Буремний листопад — 1918-го”. Під час заходу будуть відтворені бої за м. Львів у листопаді 1918 року та початок українсько-польської війни.

14:36

Як зазначила начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич, рішення виконавчого комітету Львівської міської ради про встановлення тарифу на проїзд у розмірі 3 грн на сьогодні є чинним. «За позовом фізичної особи до виконавчого комітету Львівської міської ради було визнано протиправним і скасовано рішення виконкому про встановлення тарифу на проїзд у громадському транспорті. Ми зараз говоримо про тариф 3 грн. Мотивація позову була одна – те, що рішення виконавчого комітету на голосування не ставилося. Матеріали судових справи є відкриті, будь-хто може з ними ознайомитися. На судовому засіданні не досліджувалось, не обговорювалось питання економічної обґрунтованості чи необґрунтованості цього тарифу, процедури відповідних погоджень, тобто, це була одна аргументація і суд прийняв таке рішення. Моя позиція як керівника управління є такою, що я ніколи не коментую жодних рішень судів. Якщо ми вбачаємо достатньо підстав, то ми звертаємося зі скаргою до суду вищої інстанції, що і було зроблено 17 жовтня. Позивач неодноразово звертався до судів з клопотанням про зупинення виконання цього рішення, йому було відмовлено. Станом на сьогодні рішення виконавчого комітету про встановлення тарифу у сумі 3 грн. є чинним. Рішення суду законної сили не набрало до вирішення справи в суді апеляційної інстанції. Наш апеляційний адміністративний суд вирішує справи, які надходять до нього з восьми областей Західної України, тож говорити про терміни я не можу. Як буде прийняте рішення, ми повідомимо. Я вважаю, що в нас було достатньо аргументів і наша апеляційна скарга є обґрунтованою. Я вважаю, що в суді першої інстанції не в повній мірі були досліджені докази, які ми подавали. Крім того, також за скаргами декількох громадських організацій повністю матеріали цього рішення після засідання виконавчого комітету витребувала прокуратура м. Львова і жодних застережень станом на сьогодні ми не отримали. Також не було ніяких зауважень зі сторони інших контролюючих організацій стосовно власне розрахунку суми тарифу. Тобто, зараз немає підстав говорити, що тариф 3 грн. є економічно необґрунтованим. Вищий адміністративний суд говорить про те, що коли в суді скасовується те чи інше рішення, яке потягнуло цивільно-правові наслідки, розрахунку назад не проводиться, воно втрачає чинність з моменту набрання судовим рішенням законної сили. Тому рішення щодо тарифу у 3 грн. буде діяти до моменту винесення судом апеляційної інстанції того чи іншого рішення, яке воно буде, мені не відомо», – сказала Гелена Пайонкевич.

14:28

Як поінформували в Залізничній районній адміністрації, на вул. Садовій, 22 – 29 влаштують роздільну смугу. Роботи, які виконуватиме ЛКП «ШРП Залізничного району», триватимуть до 10 листопада цього року. Відтак, від сьогодні і до 10 листопада з 8 до 18 год. на зазначеній частині вул. Садової буде обмежено рух транспорту. Як пояснили у комунальному відділі Залізничної районної адміністрації, роздільну смугу влаштовують на прохання мешканців довколишніх будинків, які скаржилися на постійні затори та порушення водіями правил дорожнього руху, зокрема на заїзд транспортних засобів на газони.

14:23

Департамент міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації та громадська організація “Європейський діалог” запрошують відвідати Ярмарок рекреаційного туризму: промоція українсько-польського прикордоння, який відбудеться 5-6 листопада 2014 року в Львівському палаці мистецтв. Програмою Ярмарку передбачені презентації туристично-рекреаційних можливостей регіонів та експонентів із Підкарпатського воєводства Республіки Польща, Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей України, а також виступи фольклорних колективів, майстер-класи з виготовлення народних ремесел, частування регіональними стравами українсько-польського прикордоння. Окрім цього, 6 листопада 2014 року за сприяння департаменту міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації в конференц-залі Львівського палацу мистецтв відбудеться міжнародна кoнференція “Промоція ефективних методів ведення економічної діяльності в туризмі”. Організатори заходу переконані, що цей Ярмарок дасть новий поштовх до успішного розвитку транскордонної співпраці у сфері туризму та рекреації, а його учасникам – до започаткування і реалізації успішних проектів і партнерств.

14:20

Від завтра, 1 листопада, на маршруті №1 курсуватиме новий трисекційний трамвай львівського виробництва «Електрон». Сьогодні у депо новий трамвай оглянув міський голова Львова Андрій Садовий. «Наша задача в тому, щоб міста оновлювали свій парк, тому що, як правило, в українських містах трамваї вже 30, 40, 50 років в експлуатації, що є не зовсім добре. Треба підтримувати українського виробника, як це робить Львів, коли ми купуємо всі перші взірці, і будемо далі це робити. Цього року ми придбали львівський тролейбус і зараз пішло серійне виробництво. До кінця року має бути ще електробус. А цей трамвай – це найвищий рівень, який може бути», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий. За його словами, можливість купівлі львівських трамваїв розглядають у Києві. «Київ цікавився, але дай Бог їм мудрості, щоб вони не вигадували ровер, а просто купували наші трамваї, бо це буде значно дешевше, ніж щось самим вигадувати. Бо це високотехнологічний, високопрофесійний продукт, і в швидкому часі завод зробить трамвай для широкої колії і будемо в Києві його презентувати, щоб кияни побачили його можливості і зручності», - зазначив Андрій Садовий. Вартість трамвая - 11 млн. 910 тис. грн. «Це в 2 рази дешевше, ніж купувати за кордоном, якість дуже хороша. Насправді, було багато хвилювань, коли ми перший раз купували трамвай, бо у нас колії не 100% готові до низькопідлогових трамваїв. Але настільки якісно фахівці «Електрону» підійшли, що він їздить бездоганно. Я думаю, багато країн світу будуть його закуповувати. Росія купила б дуже багато, але, враховуючи ситуацію, є звичайно свої ускладнення в цьому. І це нормально, бо є війна. Я думаю, і поляки, і прибалтійські країни, німці мали б виявляти інтерес – бо ціна-якість - хороший баланс. Я думаю, дуже великий ринок може бути Латинської Америки, Африки. Треба більше промувати. Наші посольства не повинні займатися походами на конференції, питтям чаю і кави – вони повинні лобіювати наші українські заводи, які виробляють унікальну продукцію. Трамваї, тролейбуси, електробуси – це унікальна продукція, і у кожному посольстві нашої держави має бути інформація про номенклатуру. Так само, як ми у всі наші партнерські міста надсилаємо інформацію, щоб вони також могли подивитися, прийняти для себе рішення», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий. За словами мера, нові трамваї Львів закуповуватиме щороку. «Зокрема, для нової гілки, яка зараз будується Центр - Сихів. Наступного року має відкриватися. Ми б дуже хотіли, щоб там їздили нові вагони. Власне, Сихів-центр – велика ділянка – це окрема смуга, і там буде дуже велика швидкість, можна доїхати швидше, ніж легковою машиною. Тому попит буде дуже великий і, звичайно, це викликає певне незадоволення автоперевізників, які на цьому хочуть заробляти великі гроші. Раніше, коли вибудовувались корупційні схеми у 90-х роках, то, коли знищували електротранспорт, на всі маршрути електротранспорту пускали приватні автобуси, вони забирали всю виручку, а електротранспорт возив лише пільговиків без грошей. Зараз ми цю ситуацію кардинально змінили: електротранспорт у місті в пріоритеті, бо це екологічно чистий вид транспорту, я взагалі хочу, щоб у майбутньому у Львові був домінуючим електротранспорт», - сказав Андрій Садовий. Міський голова наголосив, що важливою тут є підтримка держави. Раніше була програма, коли держава 50% покривала коштів на купівлю електротранспорту. Зараз цього нема, але ми знову будемо ініціювати це, адже вартість є достатньо високою. Але трамвай служить у 5-6 разів довше, ніж автобус.

13:21

Як зазначив начальник управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир, ще в цьому році заплановано продовжити маршрут тролейбуса №13 до пр. Свободи. За його словами, вже розпочинають демонтувати ліхтарі, що на пр. Свободи і на їх місці встановлювати опори для контактної мережі. Тролейбус по пр. Свободи курсуватиме до вул. Гнатюка, далі повертатиме наліво та їхатиме по іншій стороні пр. Свободи до пл. Різні, далі – по пр. Чорновола і за своїм маршрутом. Нагадаємо, досі кінцева зупинка троллейбуса №13 розміщувалась на вул. Зерновій. Вартість робіт з продовження тролейбусної лінії до пр. Свободи становить 1,3 млн. грн.

13:18

У першому півріччі наступного року у місті планують відкрити ще дві амбулаторії сімейної медицини – на вул. Лінкольна, 53 і вул. Любінській, 94. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб. «Зараз тривають ремонтні роботи ще у двох приміщеннях. Сподіваємось, що у першому півріччі наступного року будуть відкриті ще дві амбулаторії на вул. Лінкольна, 53 і вул. Любінській, 94, щоб мешканцям цих мікрорайонів було близько до пунктів надання медичної допомоги», - зазначив Володимир Зуб. Нагадаємо, у 2011 році було відкрито якісну сучасну амбулаторію сімейної медицини для мешканців мікрорайону Рясне-2. У 2013 році для мешканців центральної частини міста відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини за адресою вул. Рапоппорта, 6. З 6 жовтня 2014 року працює амбулаторія на вул. Тракт Глинянський, 154. Загалом, у закладах охорони здоров’я Львова відкрито 444 дільниці сімейної медицини та 11 амбулаторій сімейної медицини.

13:13

З 29 до 31 жовтня у Львівському Палаці мистецтв (вул. Коперніка, 17) відбудеться Дванадцята міжнародна стоматологічна виставка “Дентал®-Україна”. У дні проведення виставки проходитиме Стоматологічний Форум, у рамках якого відбуватимуться науково-практичні конференції, лекторії, майстер-класи, практичні демонстрації нових технологій, матеріалів в стоматологічній галузі за участю провідних стоматологів та провідних фірм-виробників.

13:11

У зв’язку з плановими ремонтними роботами на водогоні на вул Здоров'я, 30 жовтня, з 9 до 17 год. буде припинено водопостачання вулиць Чупринки, 1-60, Левинського, Здоров'я, Київська, Єфремова, Глибока, Новий світ. ЛМКП «Львівводоканал» просить мешканців створити необхідний запас води та вибачити за тимчасові незручності, пов’язані з виконанням ремонтних робіт.

13:09

За інформацією директора ЛКП «Львівелектротранс» Сергія Васільєва, новий трисекційний трамвай виробництва львівського «Електрону» курсуватиме на маршруті №1. «Плануємо, що новий трамвай виїде на лінію вже у цю неділю, або в понеділок», - сказав Сергій Васільєв. Нагадаємо, як розповідав начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, новий трамвай уже перебуває у депо електротранспортного підприємства.

13:07

Цьогоріч для налагодження об’єктивного обліку спожитої води працівники «Львівводоканалу» встановили 134 загальнобудинкові лічильники. Водночас, тривають роботи із обладнання артезіанських свердловин водолічильниками. На комунальному підприємстві планують охопити обліком усі водозабори до червня 2015 року. «Чіткий облік води на кожному етапі від джерела до споживача — це вимога Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Відтак, у інвестпрограмі на 2014 рік ми передбачили кошти та поетапно встановлюємо лічильники як у будинках, так і на водозаборах. Таким чином, ми обладнали приладами обліку 12 будинків у Галицькому районі, 16 у Франківському, 28 у Залізничному, 18 у Шевченківському, 14 у Личаківському та 46 у Сихівському районах міста», - зазначають у ЛМКП «Львівводоканал». Показники лічильників «Львівводоканал» отримує автоматично - через інтернет. Щомісяця виявляють, що різниця між обсягами води, яку подали до будинку та за яку сплатили мешканці, в середньому складає 25%. Комунальники зазначають, що встановлення загальнобудинкових лічильників не лише допомагає визначити втрати води всередині будинку, а й значно дисциплінує споживачів. «Ми аналізуємо, скільки води поступає до людських помешкань. Причиною різниці у показниках можуть бути як похибки квартирних лічильників, так і крадіжки води. Спільно з працівниками ЖЕКу наші фахівці з'ясовують обставини та причини таких розбіжностей. Завдяки подвійному контролю значно зменшується кількість втручань у роботу квартирних лічильників», - розповіли у ЛМКП «Львівводоканал».

13:05

Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго», станом на 29 жовтня підприємство подає опалення до усіх споживачів. «Опалення ми подаємо до усіх споживачів як житлового фонду, так і бюджетних установ. Однак, впродовж дня, зважаючи на підвищення температури та численні звернення мешканців, об’єкти теплопостачання працюватимуть в економному режимі. Це дозволить уникнути перегрівів та, відповідно, менше платити за теплопостачання», - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго». За інформацією ЛМКП «Львівтеплоенерго», якщо у будинку немає опалення або ж у одній кімнаті тепло, а в іншій ні, то, причину його відсутності всередині будівлі чи в окремих кімнатах потрібно з’ясувати у власника будинку. За справний стан внутрібудинкової системи та розподілення тепла в будинку відповідає власник будинку (ЛКП, ЖБК, ОСББ), бо внутрібудинкова система є в них на балансі. Нагадаємо, опалювальний сезон у Львові розпочався 22 жовтня.

13:03

З нагоди 96-ї річниці утворення ЗУНР, Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» запрошує мешканців та гостей міста спільно вшанувати пам’ять стрільців Української Галицької Армії, що полягли в боях за Львів і молоду Українську Республіку у грудні 1918 р. Захід відбудеться 1 листопада о 17 год. біля єдиної у Львові не знищеної братської могили на цвинтарі Старого Знесіння. Доїхати на панахиду до пам’ятника воїнам УГА можна маршрутним таксі №25 (зупинка на вул. Заклинських біля цвинтаря і монастиря згромадження свщмч. Йосафата).

15:43

Як повідомив Львівський регіональний центр з гідрометеорології, завтра, 29 жовтня, вночі та вранці на окремих ділянках доріг буде ожеледиця. Синоптики обіцяють без опадів, вночі та вранці слабкий туман. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 2-4° морозу, вдень 8-10° тепла. 30 жовтня: мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 1-6° морозу, вдень 7-12° тепла. 31 жовтня: мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер північно-західний 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0-5° морозу, вдень 5-10° тепла.

15:42

Львів’янам – якісні медичні послуги. Для мешканців Личаківського району відкрили якісну сучасну амбулаторію сімейної медицини на вул. Тракт Глинянський, 154. Відтак, 6329 осіб (з них 1301 – дитячого населення) Личаківського району відтепер можуть швидко та якісно отримати допомогу медиків неподалік дому. «Раніше мешканці, які живуть на Тракті Глинянському, щоб отримати медичну консультацію, змушені були їхати на Медової Печери. Це було не зручно і складно. Ми вирішити піти на зустріч. В приміщенні «Провесінь» ми зробили нашу амбулаторію. 6 тис львів’ян зможуть отримувати якісні послуги. Приміщення повністю відремонтовано. Використали орієнтовно 600 тис бюджетних коштів. Затишно, охайно. Люди, які тут працюють, живуть неподалік, їм близько добиратись на роботу. Ми повинні йти ближче до людей, щоб були якісні послуги і люди себе гідно почували», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова. За ініціативи управління охорони здоров'я Львівської міської ради та адміністрації 6-ї міської поліклініки м. Львова, закінчено капітальний ремонт будівлі для облаштування в ній амбулаторії сімейного лікаря, з метою покращення та наближення надання медичної допомоги населенню Личаківського району. З цією метою на вул. Тракт Глинянський, 154 створено АСЛ, в структуру якої входять чотири дільниці загальної практики сімейної медицини. В амбулаторії сімейного лікаря кабінети розміщені на І-у поверсі двоповерхової будівлі: реєстратура, хол, кабінет завідувача відділення, два кабінети лікарів загальної практики сімейної медицини, процедурний кабінет, кабінет щеплень та кабінет для персоналу. «Сьогодні в державі існує політика розвитку первинної медичної допомоги, яка передбачає наближення центрів сімейної медицини до населення. Ми також проводимо таку політику, щоб наблизити структурні підрозділи до житлових масивів. Львів завжди був лідером запровадження сімейної медицини, порівняно з іншими містами України. Місту важливо забезпечити першою медичною допомогою усіх мешканців, особливо у віддалених від центру районах, щоб мешканці прилеглих вулиць могли прийти і комфортно отримати первинну медичну допомогу. У 2011 році ми відкрили якісну сучасну амбулаторію сімейної медицини для мешканців мікрорайону Рясне-2. 2013 рік ознаменувався тим, що ми для мешканців центральної частини міста відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини за адресою вул. Рапопорта, 6. Загалом, у закладах охорони здоров’я Львова відкрито 444 дільниці сімейної медицини та 11 амбулаторій сімейної медицини. Зараз відкриваємо АСЛ на Тракті Глинянському. Відтепер мешканцям Личаківського району не треба буде їхати в центр, аби отримати консультацію лікаря», - зазначає начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб. Роботи з реконструкції будівлі амбулаторії сімейного лікаря були завершені у вересні 2014 року, на виконання яких було використано 537,457 тис. грн. Для облаштування АСЛ проведено закупівлю необхідного медичного обладнання, інвентарю та меблів за кошти міського бюджету на суму 42,3 тис. грн. Також працівники І-го поліклінічного відділення залучили благодійні кошти на суму 18,9 тис. грн. Загалом в амбулаторії працює 14 осіб (завідувач, 4 сімейні лікарі, 6 медсестер, 2 реєстратори, 1 санітарка). Зараз амбулаторія працює за зимовим графіком: понеділок-субота з 8 до 18 год.

Наступна сторінка »
Останні новини