Вересень 2014 Архів

14:32

Львівські школярі цьогоріч знову повторюватимуть правила дорожнього руху. Зокрема, вже з вересня стартують тренінги для учнів перших і других класів. «Щодня на дорогах міста трапляються ДТП. Зокрема, лише за липень у ДТП травмувалось близько 60 дітей віком до 18 років. Нашим завданням є зменшити кількість аварій за участю дітей. Освітні тренінги проводимо вже другий рік. За перший охопили близько 90 шкіл і 8 тисяч дітей. Цього року завдання ускладниться – будемо навчати не лише першокласників, але й дітей других класів. Зокрема, школярі будуть повторювати дорожні знаки, як безпечно перейти дорогу і інше», - розповіла Олександра Паняк, керівник кампанії з безпеки дорожнього руху «Безпечне місто». Нагадаємо, що креативна група кампанії «Безпечне місто», окрім тренінгів, вже провела ряд акцій, зокрема, намалювала надписи «подивись ліворуч» і «подивись праворуч» на пішохідних переходах поблизу шкіл, акції з обмеження швидкості руху для водіїв «40 км/год» та інше.

14:29

Місто незабаром отримає 3-секційний новий низькопідлоговий трамвай львівського виробництва. Також підприємство «ЕлектронТранс» завершує виготовлення тролейбуса. Про це сьогодні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. «Наш львівський завод «Електрон» далі продовжує випускати і трамваї, і тролейбуси. Ще один трамвай ми незабаром отримаємо. Вже 3-секцйійний. В ідеалі було б дуже корисно, щоб на цих нових коліях їздили нові трамваї, щоб це було якісне сполучення сихівського масиву з центром міста», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, оглядаючи будівельні роботи з прокладання трамвайної колії на пр. Червоної Калини.

14:28

Тривають роботи з будівництва трамвайної колії на Сихів. Завершити проект планують наступного року. Зараз, за інформацією ЛКП «Львівавтодор», роботи з влаштування дорожнього корита для трамвайної колії на Сихів виконано на 52%. На 33% влаштовано піщану основу. «Поза тим, що ми маємо надзвичайно складну ситуацію в нашій країні, ми маємо окупацію, маємо війну. У Львові, маючи підтримку Європейського банку, маючи великий грант від міністерства енергетики та ядерної безпеки Німеччини, реалізовуємо проект, який давно був готовий, - це трамвайна колія на Сихів – у найбільший спальний район. В цілому має бути прокладено 11 км рейки. Це 5,5 км в один бік. Великий об’єм вже зараз зроблено. Працюють техніка, люди. Цього року буде зроблена велика частина і наступного року вже цей проект буде реалізовано до кінця», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова. Зараз роботи тривають на пр. Червоної Калини. На сьогодні встановлено 9 дренажних колодязів, на 46% виконано влаштування бетонних опор, на 31% - дренажу. Демонтовано 298 м турнікету. На будівництві сьогодні працює в середньому 32 робітники. Цього року планується влаштувати близько 3 км трамвайної колії, загальна протяжність колії – 5,2 км. Нагадаємо, трамвайну колію будуть у дві фази: спершу – від вул. Вернадського до вул. Угорської, опісля – від вул. Угорської до вул. Свенціцького. Згідно з проектом будівництва, трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж пр. Червоної Калини, до «Санта-Барбари». В процесі будівництва заплановано замінити каналізаційний колектор на вул. Угорській. Як розповідають фахівці, це будуть найскладніші роботи, адже глибина залягання колектора становить близько 12 м. Роботи виконує турецька компанія «Онур», яка виграла міжнародний тендер. За якістю виконання робіт стежать фахівці французької компанії «Egis». Фінансування будівництва: кредит ЄБРР – 6 млн. євро, грант німецького уряду – 5 млн. євро та кошти міського бюджету – 6,2 млн. євро.

Останні новини