Серпень 2014 Архів

14:21

Сьогодні о 21 год. небайдужі жінки молитимуться за учасників АТО біля статуї Матері Божої. Про це повідомили жінки-активісти, які організовують спільну молитву. Матері та сестри тих, хто сьогодні задіяний в АТО, та усі небайдужі жінки зберуться сьогодні, 4 серпня, о 21:00 год у центрі Львова біля статуї Матері Божої, щоб запалити свічки та помолитися за усіх учасників АТО. Матері планують повторити цей захід через тиждень 11 серпня о 21 год. і закликають усіх жінок в інших містах приєднатися до цієї події, помолившись та запаливши свічки у своїх містах.

14:19

Управління комунальної власності Львівської міської ради винесло на розгляд сесії проект ухвали про приватизацію способом продажу на аукціоні нежитлових приміщень за адресою: пл. Ринок, 42. 48 депутатів проголосували за перенесення ухвали. «Погодження органу у сфері охорони культурної спадщини необхідно отримати після того, як власник прийме рішення про відчуження будь-якого об’єкта. Вважаючи, що це продаж на аукціоні, прошу підтримати дану ухвалу. Адже аукціон в рази збільшує надходження до міського бюджету та робить процес приватизації прозорим, відкритим, виключає корупційну складову», - звернулася до депутатів начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун. «Управління комунальної власності за такою процедурою працює вже не перший рік. Об’єкт на пл. Ринок, 42 – це не перший об’єкт, який є історичною пам’яткою і за яким приймається рішення про відчуження. Управління підтримує практику продажу приміщень на аукціоні. Бо це найбільш ефективний спосіб продажу майна, яке належить громаді. Це є можливість зростання ціни, залежно від ринкового попиту. Тому ми всіляко намагаємось збільшити кількість об’єктів, які будемо продавати шляхом аукціону. Ці кошти підуть до бюджету, а потім, згідно з бюджетними призначеннями, будуть використані на потреби громади міста», - наголошує Інна Свистун. Нагадаємо, нещодавно, 22 липня, місто продало на аукціоні приміщення на пл. Ринок, 28 за 16 млн. 800 тис. грн. Стартова ціна становила 5 млн. 349 тис. грн. Як і сподівалось управління комунальної власності, у результаті торгів ціна зросла і бюджет отримав значно більші надходження.

14:16

Сьогодні все ще тривають підготовчі роботи з реконструкції перехрестя вул. Кульпарківська – вул. Наукова. І вже завтра буде частково обмежено рух транспорту на цій ділянці для проведення ремонтних робіт. Зокрема, як повідомляють у Залізничній райадміністрації, лівий поворот з вул. Кульпарківської на вул. Наукову буде заборонено, а рух у напрямку виїзду з міста буде ускладнений. «З 1 серпня і сьогодні до кінця дня тут встановлюють відповідні дорожні знаки, що свідчать про проведення ремонту на перехресті вулиць Кульпарківська – Наукова. Також працівники ЛМКП «Львівводоканал» продовжують робити відмітки в місцях подальшої заміни мереж», – розповіла голова Залізничної районної адміністрації Ірина Гримак. Як пояснили також в управлінні інженерного господарства ЛМР, з вівторка лівий поворот з вул. Кульпарківської на вул. Наукову, якщо рухатися від кільця, буде заборонено. Відтак, на вул. Наукову слід буде заїжджати через вул. В. Великого – вул. Симоненка. Рух для виїзду за місто та в’їзду у місто вулицею Кульпарківською буде ускладнений через завуження проїзних смуг з двох до одної в обох напрямках. Львівська міська рада просить водіїв вибачити за тимчасові незручності та уникати ділянок доріг, на яких проводять ремонтні роботи.

Останні новини