Липень 2014 Архів

14:12

Сьогодні, 31 липня, на пленарному засіданні міськради 59 голосами було прийняло ухвалу про тимчасову заборону використання салютів, феєрверків та піротехнічних засобів під час проведення масових заходів. «Це є заборона до особливих періодів, тому що сьогодні у країні війна. Які можуть будуть феєрверки, які можуть бути розваги?», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова. У зв’язку з проведенням АТО на сході України та подіями останніх місяців в Україні, які загрожують національним інтересам держави та суспільства, а також територіальній цілісності держави, було прийнято рішення заборонити фізичним та юридичним особам використовувати салюти, феєрверки та піротехнічні засоби під час проведення масових заходів. Заборона діятиме до прийняття міською радою рішення про відновлення дії пунктів 3, 4 ухвали та розділу 4 додатка до ухвали «Про затвердження Правил дотримання тиші у громадських місцях на території м. Львова».

14:09

У серпні цього року Україна відзначатиме 100-ліття з дня створення легіону Українських Січових Стрільців. З цієї нагоди у Львові 6 серпня 2014 року на Янівському цвинтарі відбудеться екуменічна панахида, підняття державного прапора та покладання квітів. Захід розпочнеться о 12 год. біля Монументу Українському Січовому Стрілецтву. «Сьогодні ми відзначаємо 100-ліття від дня заснування легіону Українських Січових Стрільців. Ця подія є знаменною з погляду історії та сьогодення, адже ми вшановуємо пам’ять борців за Українську державу. Приклад вояків легіону УСС – це визначний вчинок для розвитку українського національного руху, який дає нам змогу відчувати гордість за героїчне минуле нашого народу. Вони, будучи добровольцями, показали жертовність та готовність стати на захист свого народу. І цей приклад має послідовників і зараз, він втілений у добровольцях та українських військових, що захищають нашу країну на її східних рубежах», - зазначив керівник управління внутрішньої політики Андрій Шевців.

13:57

У зв’язку із проведенням ремонтних робіт на перехресті вулиць Кульпарківська – Наукова, відбудуться певні зміни у русі транспорту, зокрема – буде змінено маршрути руху тролейбусів №2 та №20. Про це повідомили в управлінні транспорту та зв’язку ЛМР. Відтак, від 31 липня, тролейбус №2 курсуватиме за маршрутом: Університетська – Листопадового Чину – пл. Св. Юра – Митрополита Андрея – Героїв УПА – Кульпарківська – Виговського – Патона – Ряшівська – Патона – Виговського – Кульпарківська – Антоновича – Митрополита Андрея – Устиновича – Крушельницької – Університетська. Натомість, тролейбус №20 змінить свій маршрут з 1 серпня. Він курсуватиме таким чином: Автовокзал – Стрийська – Рубчака – Тролейбусна – В. Великого – Виговського – Люблінська – Окружна – Антоновича – Митрополита Андрея – Устиновича – Крушельницької – Університетська – Листопадового Чину – пл. Св. Юра – Митрополита Андрея – Героїв УПА – Копистянського – Люблінська – Виговського – Патона – Ряшівська – Патона – Виговського – Володимира Великого – Тролейбусна – Рубчака – Стрийська – Автовокзал. Нагадаємо, 1 серпня розпочнуть реконструкцію дороги та роботи з облаштування кільця на перехресті вул. Кульпарківська – вул. Наукова.

18:26

За інформацією ЛМКП «Львівтеплоенерго», завтра, у зв’язку із проведенням ремонту магістральних теплових мереж на вул. Стрийській, відбудеться відключення бойлерної на вул. Лазаренка, 7. Роботи триватимуть до 15 серпня. Відтак, у 8 будинках міста не буде гарячої води. Бойлерна, що знаходиться на вул. Лазаренка, 7, обслуговує 8 житлових будинків, що знаходяться за адресами: вул. Лазаренка, 5, 7, 8, 9, 11, 27,  вул. Яреми, 4, 23б.

18:24

Сьогодні, 28 липня, о 14.45 на тел. 103 поступила інформація про те, що на вул. Виговського, 100 (Залізничний район) біля супермаркету ВАМ, внаслідок обриву штанги тролейбуса маршруту №3 на зупинці було травмовано двох осіб. Про це повідомило управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР. Відомо, що постраждалий мешканець – 1985 року народження, бригадою швидкої медичної допомоги з діагнозом ЗЧМТ, закритий перелом спинки носа, забій шийного відділу хребта був госпіталізований в ЛШМД. Постраждала мешканка – 1991 року народження, була госпіталізована в ЛШМД бригадою швидкої медичної допомоги з діагнозом ЗЧМТ, гематома скроневої ділянки зліва. Причини події – з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

15:52

1 серпня розпочнуть ремонтні роботи та роботи з облаштування кільця на перехресті вул. Кульпарківська – вул. Наукова, а саме – від розважального комплексу «Леополіс» і до вул. Щирецької. Про це повідомив Роман Покотайло, начальник відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації. У ДАІ було погоджено схему перекриття доріг, запропоновану ТРЦ «Леополіс», в подальшому її буде передано на розгляд таким інстанціям як «Львівгаз», «Теплоенерго» та іншим установам для затвердження. Щодо руху транспорту у даному напрямку, то вулицю перекриватимуть частково. Одна смуга дороги буде вільною для руху транспорту. «Це стане перешкодою для нормального пересування автомобілів через затори, адже це одна з найбільш навантажених транспортом вулиць Львова. Кошти на ремонт дороги виділив ТРЦ «Леополіс», які становлять 12 млн. грн.», - зазначив Роман Покотайло. Як повідомив також Роман Покотайло, ремонтні робити триватимуть 3 місяці, проте потрібно зважати на погодні умови, які зможуть перешкоджати роботі.

15:48

На вул. Авіаційній тривають підготовчі роботи до проведення ремонтів, у зв’язку з аварійними ділянками дороги. Зокрема, зараз тут розставлено знаки обмеження руху і завтра розпочнуть власне ремонт. «Ми практично завершили перекриття вулиці, і завтра, у терміновому порядку, розпочнемо підтримуючий ремонт щебеневої основи, а саме: ями засипатимуть щебенем і утрамбовуватимуть», - повідомив Роман Покотайло, начальник відділу комунального господарства Залізничної районної адміністрації. За рішенням виконавчого комітету ЛМР, перелік дорожніх знаків погоджено і їх уже встановлено. Триває погодження схеми перекриття дороги. Як додав також Роман Покотайло, ремонтні роботи на вул. Авіаційній планують завершити до 31 грудня цього року.

15:45

Відповідно до розпорядження міського голови Андрія Садового, у місті створено робочу групу з питань облаштування стоянок таксі у м. Львові. Від сьогодні вона здійснюватиме об’їзд запропонованих ділянок. Управління транспорту та зв’язку ЛМР вже провело кілька нарад із водіями таксі щодо розміщення цих стоянок. Як повідомив провідний спеціаліст, інженер відділу транспорту ЛМР Олег Партика, у перевізників є напрацьовані майданчики, тому важливо – дати їм можливість висловити свої пропозиції. «Поки перелік місць надали 6 ліцензованих перевізників. Очікуємо на пропозиції решти», - зазначив Олег Партика. Як він також повідомив, після об’їзду ділянок остаточний перелік стоянок мають погодити з ДАІ, потім – винести на засідання виконавчого комітету ЛМР. У склад робочої групи входять працівники управління транспорту та зв’язку ЛМР, районних адміністрацій міста, депутатського корпусу й ДАІ. Нагадаємо, наступного понеділка відбудеться перший рейд у рамках здійснення контролю за таксомоторними перевезеннями у м. Львові. Мобільна група патрулюватиме все місто та виявлятиме серед перевізників нелегальних.

12:01

Згідно з розпорядженням мера, у місті створено мобільну групу з питань здійснення контролю за таксомоторними перевезеннями. Вона перевірятиме документи перевізників і виявлятиме серед них нелегальних. Наступного понеділка – перша перевірка. Про це повідомили в управлінні транспорту та зв’язку Львівської міськради. Відтак, було розроблено графік здійснення рейдів на 3 місяці, за яким працівники управління транспорту та зв’язку ЛМР спільно з ДАІ та Укртрансінспекцією патрулюватимуть усе місто. На перевізників без ліцензії очікуватиме покарання. «При відсутності документів, видаватимуть офіційне попередження. Якщо ж за місяць-два подібне повториться вдруге, то перевізник буде змушений заплатити штраф», - зазначив Олег Партика, провідний спеціаліст, інженер відділу транспорту управління транспорту та зв’язку ЛМР. Виїзди здійснюватимуть 2-4 рази на місяць, згідно з графіком. Окрім цього, відбуватимуться і позапланові перевірки.

11:59

Міський голова Львова Андрій Садовий пропонує в четвер, 31 липня, на сесії міської ради першим питанням розглянути питання про затвердження Програми підтримки учасників АТО і їхніх родин. Міський голова пропонує першим питанням винести на сесію Львівської міської ради Програму про підтримку учасників АТО та членів їхніх родин, що буде передбачати фінансову та іншу соціальну допомогу постраждалим. Зараз відповідна Програма готується фахівцями департаменту гуманітарної політики, депутатського корпусу, релігійних структур та громадських організацій, враховуючи досвід роботи соціальних служб міста та громадськості під час та після Майдану. «Основою Програми стане досвід соціальних служб, церков та громадських організацій, які надавали допомогу людям під час Майдану. Саме соціальні служби, церкви та громадські організації протягом Революції Гідності створили систему підтримки та допомоги людям, які брали участь у важливих для країни подіях, людям, які зазнали втрат рідних і близьких під час боротьби за нашу незалежність, і тим, хто постраждав під час Майдану», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

10:56

З метою посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги з 01.07.2014 року, набула чинності Урядова постанова Кабінету Міністрів України від 05.04.2014 № 83, якою передбачено запровадження нового виду допомоги на оплату комунальних послуг – Компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги (далі – компенсація). «Як відомо, з 1 травня підвищено ціни на газопостачання, з 1 червня підвищено тарифи на електроенергію, з 1 липня, відповідно, враховуючи газову складову вартості послуг, підвищено ціни на теплопостачання. З метою соціального захисту найменш захищених категорій населення, урядом прийнято постанову №83, коли передбачено запровадження нового виду допомоги на оплату – це компенсація у зв’язку з підвищенням витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Вона призначається як новий вид соціальної допомоги», - повідомляє начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь. На отримання компенсації можуть претендувати: сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. «Як відомо, на сьогодні один з видів соціальної допомоги – це субсидія на оплату житлово-комунальних послуг. Житлова субсидія призначається сім’ям, у складі яких є працездатні члени сім’ї, які працюють. Субсидія не призначається сім’ям, в яких є члени сім’ї, які не працюють 3 місяці перед зверненням, не зайняті доглядом за дітьми, не перебувають в центрі зайнятості, або не надають соціальні послуги тим категоріям осіб, які потребують надання соціальних послуг. Зважаючи на ці умови надання субсидій, з підвищенням тарифів не всі сім’ї зможуть скористатися наданням житлової субсидії. На відміну від житлової субсидії, компенсація, що дуже важливо, призначається усім сім’ям, незважаючи на те, чи працюють працездатні члени сім’ї, чи ні. Компенсація призначається при тій умові, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї за 6 попередніх місяців перед зверненням не перевищує рівня прожиткового мінімуму для сім’ї. Відповідно до Закону про державний бюджет України на 2014 рік, є 4 категорії осіб, для яких визначено прожитковий мінімум. Це діти до 6 років, для яких прожитковий мінімум становить 1032 гривні, діти, віком від 6 до 18 років – 1286 гривень, працездатні особи – це особи, які не досягли пенсійного віку і зобов’язані працювати, для них прожитковий мінімум – це 1218 гривень. Це є рівень мінімальної заробітної плати, яка на сьогодні, згідно з Законом про мінімальну заробітну плату, повинна виплачуватися усіма підприємствами, якщо людина працює повний робочий місяць», - розповіла начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь. Розрахунок розміру компенсації Компенсація розраховується як різниця між розміром плати за послуги газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидії) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. Компенсацію не отримають сім’ї, які одержували і будуть одержувати житлові субсидії, оскільки вони продовжуватимуть сплачувати 10 або 15 % своїх доходів. Для сімей, які набудуть право на субсидію і матимуть право на одержання компенсації після підвищення цін і тарифів, розмір компенсації буде розраховуватися як різниця між розміром обов’язкової плати за послуги і розміром плати за такі послуги, який сім’я сплачувала до зміни тарифів. Сім’ї, які не отримають субсидію, оскільки їх розмір плати за послуги не перевищуватиме 10 або 15 відсотків доходів, отримають компенсацію у розмірі 100 відсотків збільшення плати за послуги в межах норм споживання. «Для кожної особи, зареєстрованої в житловому приміщенні, визначається її прожитковий мінімум, додається і, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї, виходячи з урахування заробітної плати, соціальних виплат чи пенсій, менший від цього рівня прожиткового мінімуму, то така сім’я отримає право на призначення компенсації житлово-комунальних послуг. Дуже важливо зазначити, що при розрахунку сукупного доходу осіб, які не працюють і сім’ї яких мають право на призначення компенсації, замість нуля береться розмір прожиткового мінімуму, тобто 1218 гривень. Тобто, сім’я отримає право на компенсацію, але до сукупного доходу тим особам, які не працюють, будуть враховуватися 1218 гривень – прожитковий мінімум для працездатних осіб. Компенсація розраховується як різниця між вартістю плати після підвищення тарифів, а ця різниця буде складати розмір компенсації, яка буде призначатися сім’ї. Компенсація буде призначатися з місяця звернення сім’ї зі заявою до закінчення опалювального періоду 2014-2015 р., тобто з липня на 10 місяців. Важливо відзначити, що якщо далі будуть підвищуватися тарифи на житлово-комунальні послуги, а сім’я вже матиме призначену компенсацію, такій сім’ї автоматично, з урахуванням підвищення тарифів, буде підвищуватися розмір компенсації», - зазначила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь. З урахуванням підвищення тарифів на теплову енергію і на природний газ для приготування їжі платіж сім’ї становитиме 500 грн. на місяць. Оскільки середньомісячний дохід сім’ї не зміниться, розмір обов’язкової плати сім’ї становитиме 250 грн. на місяць (10% від доходу). Для такої сім’ї на 100 грн. збільшиться розмір житлової субсидії і становитиме 250 грн. на місяць (500 грн. – 250 грн.). Тобто, зазначена сім’я не відчує підвищення цін і тарифів, оскільки платила і платитиме 10% від свого доходу. З урахуванням підвищення тарифів на теплову енергію і на природний газ для приготування їжі і підігрів води платіж сім’ї становитиме 450 грн. на місяць. Оскільки середньомісячний дохід сім’ї не зміниться, вона отримає субсидію у розмірі 80 грн. на місяць (450 грн. – 370 грн.), а також компенсацію у розмірі 20 грн. на місяць (370 грн. розмір платежу з урахуванням субсидії – 350 грн. розмір платежу до підвищення тарифів). Тобто, зазначена сім’я також не відчує підвищення цін і тарифів, оскільки отримає субсидію і компенсацію та платитиме за житлово-комунальні послуги на рівні як до підвищення цін і тарифів. Підприємства, що надають комунальні послуги (газопостачання, централізоване опалення та централізоване постачання гарячої води), на запит органів соціального захисту населення подають у п’ятиденний строк з дня надходження запиту інформацію про: • середньомісячний розмір плати за фактично спожиті комунальні послуги у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидій, які надавалися, відповідно до законодавства) до зміни цін і тарифів на комунальні послуги — окремо для опалювального та неопалювального періоду; • розмір плати за комунальні послуги, виходячи з фактичного обсягу середньомісячного споживання комунальних послуг у попередньому періоді у межах норм споживання (з урахуванням пільг, які надаються, відповідно до законодавства) після зміни цін і тарифів на комунальні послуги — окремо для опалювального та неопалювального періодів. Розрахунок компенсації здійснюється органами соціального захисту населення у десятиденний строк після надходження відповідної інформації. Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. Якщо звернення за наданням компенсації надійшло протягом трьох місяців з дня набрання чинності постанови, за бажанням заявника компенсація може бути призначена з травня 2014 року. Розмір призначеної компенсації щомісяця перераховується підприємствам, що надають комунальні послуги, і зараховується на особові рахунки заявника.

10:50

У місті тривають ремонти доріг. Так, 1 серпня розпочнуть реконструкцію дороги та роботи з облаштування кільця на перехресті вул. Кульпарківська – вул. Наукова. Про це повідомили в Залізничній районній адміністрації. Ремонтні роботи проведуть за кошти ТРЦ «Леополіс». «Адміністрація Залізничного району вдячна «Леополісу» за розуміння і підтримку, а також за те, що спільно з нами дбає про підвищення комфорту мешканців», - зазначила голова Залізничної районної адміністрації Ірина Гримак. Cтворено робочу групу, яка визначатиме, який із кількох можливих варіантів схем об’їзду для транспорту буде найкращим. Нагадаємо, минулого тижня стартували ремонтні роботи на вул. Авіаційній. «На вул Авіаційній проводиться невеликий об’єм роботи. Вулиця аварійна. Вул Куліша до кінця літа має бути відремонтована повністю. Також почали перші роботи по прокладанню трамваю на Сихів. Ремонтів можна було б робити більше. Але та ситуація, яка є в країні, військові дії, кардинально змінюють ситуацію. Є труднощі з коштами, які не пропускає казначейство. Мабуть, в першу чергу пропускаються платежі, пов’язані з фінансуванням армії. Це треба перетерпіти. Усі розуміють, яка зараз ситуація», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

20:02

Виконавчий комітет Львівської міської ради підтримав внесення змін у додаток до рішення № 809 «Про затвердження мережі міських автобусних маршрутів загального користування». Відтак, рішенням пропонують створити новий, 54-й, маршрут, який курсуватиме таким чином: смт. Брюховичі (вул. Незалежності України) – вул. Брюховицька – вул. Т. Шевченка – вул. О. Луцького – вул. Д. Бортнянського – вул. О. Сорохтея – вул. В. Комарова – вул. Братів Міхновських – вул. Коротка – вул. С. Бандери – вул. М. Вербицького – вул. Д. Вітовського – пл. І. Франка – вул. І. Франка – вул. Панаса Мирного – вул. Угорська – просп. Червоної Калини – просп. Червоної Калини (дитяча поліклініка) – просп. Червоної Калини – вул. Д. Карбишева – вул. С. Литвиненка – вул. Панаса Мирного – вул. І. Франка – пл. І. Франка – вул. Д. Вітовського – вул. М. Коперника – вул. С. Бандери – вул. Залізнична – вул. Олени Степанівни – вул. Г. Квітки-Основ’яненка – вул. Д. Бортнянського – вул. Генерала М. Юнаківа – вул. Т. Шевченка – вул. Брюховицька – смт. Брюховичі (вул. Незалежності України).

19:54

В ніч з п`ятниці на суботу, 25 липня, о 23.30 год. по будинку на вул. Стрілецька, 1, де проживає міський голова Львова разом з сім`єю, було завдано удару протитанковим снарядом "Муха". Снаряд влучив в кут будинку. В результаті було пошкоджено покрівлю, балку та 4 секції вікон на 3 поверсі. Зокрема осколками вибито 3 секції вікна кімнати дітей та одна секція коридору. В цей час у будинку не було нікого. Міський голова Андрій Садовий разом з сім`єю на вихідні поїхав у Карпати. По даному факту порушено кримінальне провадження. Триває слідство. На місці працюють вибухотехніки та правоохоронні органи. [1]«Слава Богу, що нас нікого не було вдома. Надіюсь, що слідство професійно проведе свою роботу. І людина, яка створила цю велику біду, буде знайдена і покарана. В сьогоднішній ситуації в нашій країні важко давати якусь оцінку. Це зовсім інші реалії життя, бо країна перебуває в стадії війни. Міліція працює, служба безпеки також. Відкрито кримінальне провадження. Думаю, всі зацікавлені в тому, аби якомога швидше ми знали правду, чому так сталось. Ми тут живемо з березня. Ще багато речей треба доробити. Але іншого варіанту в нас не було. Постраждали вікна, де є 4 дитячі спальні. Так, як мені розповідали фахівці, що цей снаряд, коли по танках стріляє, він пробиває броню. Потім тисячі дрібних осколків йдуть на ураження. Всередині нічого такого не пошкоджено. Буду робити все можливе, щоб швидше усе відновити, щоб майстри привели усе до пуття. Слава Богу, що снаряд влучив вверх в стінку. Якщо б влучив всередину, а там газ, електрика. Мабуть, частини будинку ми б вже не бачили. Цілу ніч працювали працівники міліції, спеціальні техніки. Зараз також слідчо-оперативна група працює всередині. Мені важко сказати, хто б це міг бути. У мене нема людей, з якими я б мав конфлікти особисті. Є принципові розбіжності політичні. Найбільше хвилювання у мене за родину, за дітей. З міліцією ми будемо разом працювати над темою додаткових заходів безпеки. Зараз відкрите кримінальне провадження. Думаю, що міліція фахово буде робити свою роботу. [1] http://novyny.lviv.ua/wp-content/uploads/2014/07/CAM00083.jpg

Останні новини